KAPCSOLÓDÓ CIKKEK - "AMIR_KHAN"
Washingtonban robbant a „bomba” 2011. december 11. 10:23 Nagy meglepetéssel zárult Washingtonban a profiboksz-gála: a korábban 1 vereséget szenvedő Lamont Peterson megosztott pontozással ugyan, de legyőzte az IBF és a WBA kisváltósúlyú világbajnokát, Amir Khant. Így az amerikai ökölvívóé lett mindkét szervezet világbajnoki öve.
 
Amir Khan kiütéssel az IBF világbajnoka 2011. július 24. 11:05 A brit Amir Khan szombaton késő este kiütéssel nyert az amerikai Zab Judah ellen Las Vegasban, ezzel Boksz Világszövetség (WBA) kisváltósúlyú világbajnoki öve mellé begyűjtötte a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF) címét is.
 
Szupermeccset nyert a britek hőse 2010. december 12. 10:24 Egyhangú pontozással, de kőkemény és rendkívül szoros találkozón győzött Marcos Maidana ellen a britek klasszis profi bokszolója, Amir Khan. A pakisztáni származású fenomén Las Vegasban védte meg kisváltósúlyú világbajnoki övét a WBA címmérkőzésén.
 
Összeesett a bokszlegenda 2010. július 6. 18:58 Amir Khan rosszul lett és összeesett boltoni otthonában. A bokszlegenda már jobban van, de az okokat még keresik.
 
A brit bokszsztár magabiztos győzelme 2009. július 19. 09:05 A vártnál jóval simábban, egyhangú pontozással győzött Amir Khan a Boksz Világszövetség (WBA) kisváltósúlyú világbajnoki címmérkőzésén az eddigi „király”, az ukrán Andrij Kotelnik ellen. A britek ásza végig jobb volt a manchesteri gálán, esélyt sem adott ellenfelének.
 
Folytatja a megtépázott becsületű bajnok 2009. március 20. 10:18 A profi ökölvívás szakértői már napok óta arról pusmogtak, hogy az előzetesen esélytelenebbnek titulált Amir Khantól a hétvégén vereséget szenvedő, a mérkőzésen súlyos fejsérülést szenvedő Marco Antonio Barrera visszavonul. A pályafutása során három súlycsoportban nem kevesebb, mint hét világbajnoki címig jutó mexikói bunyós azonban máris bejelentette, a kudarc ellenére folytatja. De mielőtt konkrétumokról beszélne, előbb szeretné kipihenni magát.
 
Joe Cole és Amir Khan vérfürdője 2009. március 15. 10:36 A tehetség legyőzte a rutint, a könnyűsúlyú Amir Khan technikai KO-val legyőzte a mexikói Marco Antonio Barrerát a Manchesterben rendezett profiboksz-gálán. A 35 éves veterán öt menetig bírta 22 esztendős ellenfelével a tempót, amikor az orvosok kérésére megállították a találkozót, Barrera feje felrepedt, sebéből ömlött a vér. Khan ezzel feledtette 2008 szeptemberi kínos vereségét, amikor már az első menet első percében kiütötte a kolumbiai Breidis Prescott. A találkozót a helyszínen követte figyelemmel a Chelsea labdarúgója, Joe Cole.
 
Magyar szereplők a Khan-Barrera gálán 2009. február 16. 17:10 Főként Európában várják nagy érdeklődéssel a szurkolók a március 14-i manchesteri Amir Khan - Marco Antonio Barrera találkozót.
 
Barrera és Khan márciusban csap össze 2009. január 15. 19:58 Immár bizonyos, március 14-én rendezik a Marco Antonio Barrera-Amir Khan könnyűsúlyú mérkőzést. A gálának Nagy-Britannia ad majd otthont, ám a pontos helyszínt még nem jelölték ki. A fiatal brit bunyós kemény ütközetre számít, és hatalmas kihívásnak tekinti a mexikói legenda elleni csörtét.