Joe Cole és Amir Khan vérfürdője

Szerző: shLétrehozva: 2009. március 15. 10:36
A tehetség legyőzte a rutint, a könnyűsúlyú Amir Khan technikai KO-val legyőzte a mexikói Marco Antonio Barrerát a Manchesterben rendezett profiboksz-gálán. A 35 éves veterán öt menetig bírta 22 esztendős ellenfelével a tempót, amikor az orvosok kérésére megállították a találkozót, Barrera feje felrepedt, sebéből ömlött a vér. Khan ezzel feledtette 2008 szeptemberi kínos vereségét, amikor már az első menet első percében kiütötte a kolumbiai Breidis Prescott. A találkozót a helyszínen követte figyelemmel a Chelsea labdarúgója, Joe Cole.


Két generáció csapott össze szombaton Manchesterben, hiszen Khant és Barrerát nem kevesebb, mint 13 év választotta el egymástól. Előzetesen a szemtelenül fiatal, ám rendkívül magasan jegyzett Amir Khan győzelmét jósolták a szakértők, sokak szerint a mexikóit sokkal inkább a pénz, mint a siker érdekelte.

 

A korábban három súlycsoportban hét világbajnoki címet szerző Barrera vesztét végül nemcsak ereje, hanem fején kivérző méretes seb is okozta, amely az első menetben keletkezett egy vétlen összefejelés következtében. A WBA (Boksz Világszövetség) nemzetközi bajnoki és a WBO (Boksz Világszervezet) interkontinentális bajnoki címéért kiírt összecsapáson végig a brit fenegyerek irányított, sokkal jobban bokszolt és öt menet után megállított összecsapáson technikai KO-val győzött.

 

Reuters

 

A végig fölényben lévő Khan minden menetben jobbnak bizonyult ellenfelénél, akinek annyira kivérzett sebe, hogy az orvosok javaslatára volt kénytelen feladni a párharcot. Furcsa ilyet mondani, de ezzel visszatért a profi ökölvívás elitjébe a 22 esztendős tehetség és várhatóan hivatalos kihívói pozícióba kerül a WBO-nál.

 

Khan egyben feledtette szeptemberi kínos vereségét, amikor az első menet első percében kapitutált a máig veretlen Breidis Prescott ellen. Érdekesség, hogy a brit öklöző gáláját a Chelsea futballistája, Joe Cole és barátnője is a helyszínről tekintette meg.