Federer-rajt automata vezérléssel

Szerző: shLétrehozva: 2011. március 26. 19:16
Kétszettes, 6:3, 6:3-as győzelemmel masírozott a harmadik fordulóba a harmadik kiemelt svájci Roger Federer Miamiban (3,645 millió dollár keménypálya), a cseh Radek Stepánek ellen. A nyolcaddöntőbe jutásért az argentin Juan Monaco lesz a riválisa.


Az első fordulóban pihenhetett a svájci klasszis, a másodikban pedig azzal a Stepánekkel mérközött, aki bár öt éve még top tízes játékosnak mondhatta magát, azóta egyértelműen leszálló ágba került.

Federer egyik kedvenc ellenfeléről van szó, korábban 12 meccsből 10-et nyert meg ellene, utoljára három éve járt pórul a most 32 éves, négyszeres tornagyőztessel szemben (két rövidítéses játszmában).

A tie breakig ezúttal nem jutottak el a felek, a bázeli csak annyit adott ki magából, amennyit kellett, értékesítette első bréklabdáját (3:2-nél), majd 27 perc után hozta a szettet.

A folytatás második játékában már neki kellett bréklabdát hárítania, hogy aztán a harmadikban ismét lesújtson Stepánekre, innentől ismét automata vezérlésre váltott, s újabb 6:3-mal befejezte a meccset.

MIAMI ATP-TORNA, 2. FORDULÓ (kemény pálya, 3,645 millió dollár):
Federer (svájci, 3.)–Stepánek (cseh) 6:3, 6:3
SIKLÓS ERIK BLOGJA A FACEBOOKON

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Djokovics és Murray, a két véglet
Novak Djokovics miszlikekre aprította Gyenyisz Isztyomint a miami kemény pályás ATP-torna 3. fordulójában. A szerb bő háromnegyed óra alatt kivégezte az üzbéget, aki össz-vissz egyetlen gémet tudott összekaparni. Andy Murray...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
„Federer már sohasem lesz világelső”
Martina Navratilova úgy véli, Roger Federer felett eljárt az idő, és már sohasem kapaszkodik vissza a világranglista első helyére. A svájci keményen visszaszólt a teniszlegendának, és töretlenül hisz benne, hogy rövidesen ismét...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Micsoda? Federer-Nadal elődöntő?
Kaliforniából Floridába tette át székhelyét a teniszvilág krémje, ahol Novak Djokovics olyasmire tesz kísérletet, ami Roger Federer 2006-os bravúrja óta senkinek nem sikerült, megcsinálná az Indian Wells, Miami duplát. A...
Tovább a teljes cikkhez »