Micsoda? Messi és CR9 egy csapatban!

Szerző: shLétrehozva: 2010. május 23. 18:15
Az európai futballszezon lezárultával összeállítottuk a SportHirado.hu olvasóinak, illetve szerkesztőinek álomcsapatát, már ami a topligákat illeti. José Mourinho Interje betonvédekezésével nyerte meg a Bajnokok Ligáját, de mi a gyilkos, 4-2-3-1-es formáció mellett döntöttünk. Messi és Cristiano Ronaldo egy csapatban, lehet csemegézni!


KEZDŐ TIZENEGY A SPORTHIRADO.HU OLVASÓINAK SZAVAZATAI ALAPJÁN:
SH XI: Valdés - Ramos, Vermaelen, Puyol, Evra - Xavi, Lampard - Robben, Gera, Ronaldo - Messi.
VICTOR VALDÉS (Barcelona)

Sok-sok bizonytalan év után úgy teljesített az idényben, hogy az valóban megüti a Barcelona szintjét. A Zamora-díj nem a véletlen műve, de a BL-elődöntőig vezető úton is a helyes irányba terelgette a katalánokat. Többször nyilatkozta, el sem tudja képzelni magát más csapatban, csak a Blaugranáknál, és úgy tűnik, a vonzalom kölcsönös. Augusztusban fia született, talán ez is hozzájárult a kifogástalan produkcióhoz. 
SERGIO RAMOS (Real Madrid)

Az utóbbi évek megingásai után ismét kiegyensúlyozott formában futballozott Sergio Ramos. Szükség is volt rá, hiszen a védőtársak jóval mérsékeltebb sikerrel végezték a dolgukat, mint az andalúz szikla. A védelem közepén és jobb oldalán is megállja a helyét, nem ő hibáztatható azért, hogy a Real Madrid trófea nélkül zárta ezt az idényt is.
CARLES PUYOL (Barcelona)

Gerard Piquével fantasztikus párost alkotott az idén is Puyol, remek szereléseivel és kifogástalan helyezkedésével több alkalommal is döntetlentől, adott esetben vereségtől mentette meg a Barcelonát. Legemlékezetesebb alakítása a novemberi El Clásicóra datálódik, főként rajta múlott, hogy Zlatan Ibrahimovic egyetlen gólja győzelmet eredményezett a Barcelonának.
THOMAS VERMAELEN (Arsenal)

Kolo Touré pótlására érkezett az Emiratesbe, ahol hetek alatt beilleszkedett, és nagyszerű párost alkotott William Gallasszal. Már az első bajnokiján gólt szerzett az Everton ellen, és később is rendszeresen veszélyeztetett fejjel, annak ellenére, hogy 183 centis magasságával nem sorolható az égimeszelők közé. Gallas alighanem búcsút int a nyáron Észak-Londonnak, így a belga új társat kaphat.
PATRICE EVRA (Manchester United)

A Vörös Ördögök védelmének jobb oldala Patrice Evra felségterülete, a létező legritkább esetben lehet csak úgy elvinni mellette a labdát. Szélvészgyors, olvassa a játékot, a francia válogatottból sem lehet kirobbantani. Ashley Cole lábtörése miatt nem volt versenytársa posztján a Premier League-ben.
XAVI (Barcelona)

Egyszerűen zseni, nincs rá jobb szó. A labdától nem lehet elválasztani, a passzainak szemük van. Iniestával ellentétben Xavit elkerülték a sérülések, a 2009-es trófeahalmozást mégsem sikerült megismételnie a Barcelonának – a katalánoknak be kellett érniük a bajnoki címmel… A maestróra a világbajnokságon is kulcsszerep hárul, egy vb-cím talán feledtetné vele az Inter és a Sevilla elleni kupakieséseket.
FRANK LAMPARD (Chelsea)

A duplázó (a bajnokságot és az FA-kupát is megnyerő) Chelsea középpályájának egyik motorja, huszonkét találatával a gólszüretből is alaposan kivette a részét. Amikor a londoniaknak gyengébben ment, Lampardra akkor is lehetett számítani – a Bajnokok Ligájában az Inter ellen ez nem bizonyult elegendőnek.

ARJEN ROBBEN (Bayern München)

A Real Madridnál létszámfölötti volt, a Bayernnél újjászületett. A BL-ben a Fiorentina és a Manchester United ellen is továbbjutást érő gólt szerzett, a döntőig vezette csapatát, amellyel a bajnokságot és a Német Kupát már megnyerte. Ha lendületbe jön, képtelenség megállítani – fel lesz adva a lecke az Internek a szombati madridi BL-fináléban.

GERA ZOLTÁN
(Fulham)

Az Európa-liga-döntős Fulham magyar hőse. Gera a kispadon kezdte az idényt, ám szép lassan visszajátszotta magát a kezdőcsapatba, a kampány végére pedig a kulcsjátékosok közé emelkedett. A Hamburg ellen az El fináléjába lőtte csapatát, majd a kamerába ordítva üdvözölte honfitársait („Szevasztok, magyarok!”). Már önmagában ezzel rászolgált arra, hogy felkerüljön a SportHirado.hu tízes listájára.

CRISTIANO RONALDO

Nem klasszikus befejezőcsatár létére 26 gólt rámolt be az ellenfeleknek, de csak 29 bajnokin lépett pályára, így gól/meccs mutatója még Messiét is felülmúlja öt századdal (0,92). A BL-ben hat meccsen hét gólt szerzett. Higuaínnal páratlan párost alkottak, együtt 53 gólt termeltek. Ez minden idők legeredményesebb csatárduója a La Ligában.

LIONEL MESSI

A Barca állócsillaga szuperszonikus sebességre kapcsolt ebben az idényben, s meggyőző fölénnyel diadalmaskodott az Aranycipőért folyó ádáz küzdelemben. Volt olyan időszaka, amikor négy egymást követő bajnokin összesen kilencszer köszönt be, az Arsenalnak négyet vágott a BL-negyeddöntő visszavágóján. Mindent egybevéve 48-szor sújtott le, ebből 34-szer a ligában. Utoljára Ronaldo volt képes az utóbbira a spanyol pontvadászatban, méghozzá a brazil Ronaldo az 1996-1997-es idényben.

A SPORTHIRADO.HU SZERKESZTŐSÉGÉNEK ÁLOMCSAPATA:

Júlio César - Ramos, Puyol, Lúcio, Evra - Xavi, Fletcher - Messi, Sneijder, Ronaldo - Milito.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Ki volt az idény legjobb csatára?
A topligaidény a szerdai Spanyol Kupa-döntővel véget ért, így indokoltnak láttuk, hogy értékeljük a mögöttünk hagyott hónapokat - ezúttal a legjobb csatárok közül emeltünk ki tízet. Az Aranycipő-versenyt Lionel Messi nyerte,...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Ki volt az idény legjobb középpályása?
A topligaidényből a szerdai Spanyol Kupa-döntővel véget ért, így indokoltnak láttuk, hogy értékeljük a mögöttünk hagyott hónapokat - ezúttal a legjobb középpályások közül emeltünk ki tízet. Szerkesztőségünk Gera Zoltánt is...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Ki volt az idény legjobb hátvédje?
A topligaidényből már csak az egy szem Spanyol Kupa-döntő van hátra, így indokoltnak láttuk, hogy értékeljük a mögöttünk hagyott hónapokat. Ezúttal a legjobb hátvédek közül emeltünk ki tízet, akik egytől egyig stabil pontjai...
Tovább a teljes cikkhez »
 

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Ki volt a szezon legjobb kapusa?
A topligaidényből már csak az egy szem Spanyol Kupa-döntő van hátra, így indokoltnak láttuk, hogy értékeljük a mögöttünk hagyott hónapokat. Ezúttal a legjobb kapusok közül tízet emeltünk ki, akik egytől egyig nemcsak a kötelezőt...
Tovább a teljes cikkhez »