Ki volt az idény legjobb csatára?

Szerző: shLétrehozva: 2010. május 22. 15:35
A topligaidény a szerdai Spanyol Kupa-döntővel véget ért, így indokoltnak láttuk, hogy értékeljük a mögöttünk hagyott hónapokat - ezúttal a legjobb csatárok közül emeltünk ki tízet. Az Aranycipő-versenyt Lionel Messi nyerte, nagy kérdés, hogy a SportHirado.hu olvasói is őt látták-e a legjobbnak...


DIDIER DROGBA

A Premier League új gólkirálya, 2007 után másodszor, 29  találattal érdemelte ki a megtisztelő címet. Harminckét évesen is csúcsformában: hétszer duplázott, élete egyik legjobb szezonját a Wigan elleni triplával (8-0) koronázta meg a záró fordulóban, ami bajnoki címet ért a Chelsea-nek. A BL-ben csak hármat vágott, de mentségére szóljon, hogy a csoportkör első felében eltiltás miatt, a nyolcaddöntőt követően pedig Mourinho Interje miatt nem szerepelhetett az elitsorozatban.

WAYNE ROONEY

Cristiano Ronaldo híres-nevezetes 42 gólos rekordjától nyolccal ugyan elmaradt, de így is félelmetes, amit produkált, igazi vezéregyéniséggé nőtte ki magát az MU-ban 24 évesen. Hull elleni mesternégyese, Portsmouth elleni triplája már nem is tűnik olyan nagy szenzációnak, ha tudjuk, lényegében egyedül intézte el a BL-ben a Milant.

IVICA OLIC

Nehezen melegedett be, és a Bundesligában kevés fontos gólt szerzett, de hogy a Bajnokok Ligájában Robbennel együtt ketten állították talpra a Bayernt, az nem lehet vitatéma. Hét góljával harcban áll a gólkirályi címért a sorozatban, ehhez minimum dupláznia kellene az Inter elleni döntőben. 

SZAVAZÁS EREDMÉNYE
Melyik gólvágót láttad a legjobbnak?
Didier Drogba 11.1%
 
Wayne Rooney 17.2%
 
Ivica Olic 3.2%
 
Lionel Messi 30.3%
 
Cristiano Ronaldo 21.5%
 
Gonzalo Higuaín 4.1%
 
David Villa 2.2%
 
Antonio Di Natale 1.1%
 
Diego Milito 8.9%
 
Edin Dzeko 0.5%
 

LIONEL MESSI

A Barca állócsillaga szuperszonikus sebességre kapcsolt ebben az idényben, s meggyőző fölénnyel diadalmaskodott az Aranycipőért folyó ádáz küzdelemben. Volt olyan időszaka, amikor négy egymást követő bajnokin összesen kilencszer köszönt be, az Arsenalnak négyet vágott a BL-negyeddöntő visszavágóján. Mindent egybevéve 48-szor sújtott le, ebből 34-szer a ligában. Utoljára Ronaldo volt képes az utóbbira a spanyol pontvadászatban, méghozzá a brazil Ronaldo az 1996-1997-es idényben.

CRISTIANO RONALDO

Nem klasszikus befejezőcsatár létére 26 gólt rámolt be az ellenfeleknek, de csak 29 bajnokin lépett pályára, így gól/meccs mutatója még Messiét is felülmúlja öt századdal (0,92). A BL-ben hat meccsen hét gólt szerzett. Higuaínnal páratlan párost alkottak, együtt 53 gólt termeltek. Ez minden idők legeredményesebb csatárduója a La Ligában.

GONZALO HIGUAÍN

Két feledhető szezon után tavaly magára talált, mostanra pedig befutott sztár lett Pipita, akitől a világbajnokságon is sokat várnak Argentínában. Négymeccses gólcsend után megtáltosodott, s meg sem állt 27-ig a ligában.

DAVID VILLA

A Barca új negyvenmillió eurós igazolása még soha nem lőtt kevesebbet 15 gólnál a spanyol élvonalban, most sem okozott csalódást. 21 találata csak a negyedik helyre volt elég a góllövőlistán, a Pichichi-díjhoz még 13 kellett volna... Az Európa-ligában sem tétlenkedett, hatszor ünnepelhetett.

ANTONIO DI NATALE

Oliver Bierhoff óta nem volt ilyen jó csatára az Udinesének, ezüstcipős lett a csapatkapitány. Érdemeit csak növeli, hogy egy alsóházi együttesben sikerült egy híján harminc gólig jutnia.

DIEGO MILITO

Sneijder és Ronaldo mellett a nyár legnagyobb vétele, hihetetlen, mennyire stabil volt a formája, két meccsnél tovább egyszer sem maradt néma a szezonban. Ő döntötte el az Olasz Kupa döntőjét, ő döntötte el az olasz bajnoki címért folyó küzdelmet, a Bajnokok Ligája-fináléban is a pályán lesz... Nincs gyenge pontja, minden csapatában ontotta a gólokat, jogosan merülhet fel a kérdés, mit keresett évekig a Zaragozában és a Genoában?!

EDIN DZEKO

A Dzeko név szinonímája lett a gólgyártásnak az utóbbi években, a bosnyák klasszis megismételte tavalyi teljesítményét és begyűjtötte a német gólkirályi címet. A nyári átigazolási piac egyik legfőbb célpontja lehet, viszonlyag olcsó (25 millió euró) és visszavágyik a nemzetközi porondra.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Ki volt az idény legjobb középpályása?
A topligaidényből a szerdai Spanyol Kupa-döntővel véget ért, így indokoltnak láttuk, hogy értékeljük a mögöttünk hagyott hónapokat - ezúttal a legjobb középpályások közül emeltünk ki tízet. Szerkesztőségünk Gera Zoltánt is...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Ki volt az idény legjobb hátvédje?
A topligaidényből már csak az egy szem Spanyol Kupa-döntő van hátra, így indokoltnak láttuk, hogy értékeljük a mögöttünk hagyott hónapokat. Ezúttal a legjobb hátvédek közül emeltünk ki tízet, akik egytől egyig stabil pontjai...
Tovább a teljes cikkhez »
 

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Ki volt a szezon legjobb kapusa?
A topligaidényből már csak az egy szem Spanyol Kupa-döntő van hátra, így indokoltnak láttuk, hogy értékeljük a mögöttünk hagyott hónapokat. Ezúttal a legjobb kapusok közül tízet emeltünk ki, akik egytől egyig nemcsak a kötelezőt...
Tovább a teljes cikkhez »
 

Címkék: topligak