Ki volt az idény legjobb középpályása?

Szerző: shLétrehozva: 2010. május 21. 16:27
A topligaidényből a szerdai Spanyol Kupa-döntővel véget ért, így indokoltnak láttuk, hogy értékeljük a mögöttünk hagyott hónapokat - ezúttal a legjobb középpályások közül emeltünk ki tízet. Szerkesztőségünk Gera Zoltánt is érdemesnek találta, hogy felférjen a listára, kívánjuk neki a hasonlóan sikeres folytatást!


 

DARREN FLETCHER (Manchester United)

A korábban sokat csúfolt Darren Fletcher mára alapemberré érett a Unitedben, Carrickkel az oldalán áthatolhatatlan falat képez a középpályán. A Vörös Ördögök híveinek szívébe elsősorban mégis azzal a két góllal lopta be magát, amelyeket a City elleni városi derbin rúgott az ősszel. Hatalmas pechje, hogy a skót válogatottat erősíti, hiszen így egy darabig szinte biztosan nem lesz lehetősége nagy tornán futballozni.


GERA ZOLTÁN
(Fulham)

Az Európa-liga-döntős Fulham magyar hőse. Gera a kispadon kezdte az idényt, ám szép lassan visszajátszotta magát a kezdőcsapatba, a kampány végére pedig a kulcsjátékosok közé emelkedett. A Hamburg ellen az El fináléjába lőtte csapatát, majd a kamerába ordítva üdvözölte honfitársait („Szevasztok, magyarok!”). Már önmagában ezzel rászolgált arra, hogy felkerüljön a SportHirado.hu tízes listájára.


TONI KROOS (Bayer Leverkusen)

A Bayern Münchennél nem számoltak vele, ezért kölcsönadták a Leverkusennek. A Bayernél aztán annyira belelendült a játékba, hogy egyetlen Bundesliga-meccset hagyott csak ki, és a 8-24. fordulóban kilencszer is betalált. A jutalom nem maradt el: Joachim Löw behívta a német válogatott előzetes világbajnoki keretébe. Az őszt valószínűleg ismét Münchenben kezdi meg.


FRANK LAMPARD
(Chelsea)

A duplázó (a bajnokságot és az FA-kupát is megnyerő) Chelsea középpályájának egyik motorja, huszonkét találatával a gólszüretből is alaposan kivette a részét. Amikor a londoniaknak gyengébben ment, Lampardra akkor is lehetett számítani – a Bajnokok Ligájában az Inter ellen ez nem bizonyult elegendőnek.


FLORENT MALOUDA (Chelsea)

Hatalmas várakozásokkal igazolt Londonba a Lyontól, ám első idényében kudarcot vallott. Carlo Ancelotti keze alatt aztán szárnyakat kapott, élete legjobb hónapjain van túl. Hibátlan technikai képzettség, gyorsaság, gólok – ezek jellemezték Florent Maloudát a tavasszal. Franciaország erőssége lehet a világbajnokságon.


JESÚS NAVAS (Sevilla)

Azt eddig is tudtuk, hogy Jesús Navas remek szélső, de hogy ennyire, az csak most derült ki. Mindent elmond róla, hogy a BL-selejtezős negyedik hely szempontjából sorsdöntő mérkőzésen három gólpasszt adott. Vicente del Bosque úgy döntött, kiviszi a dél-afrikai világbajnokságra – ezen döntésére a szakértőknek sem lehetett egy rosszuk szavuk sem.


ARJEN ROBBEN (Bayern München)

A Real Madridnál létszámfölötti volt, a Bayernnél újjászületett. A BL-ben a Fiorentina és a Manchester United ellen is továbbjutást érő gólt szerzett, a döntőig vezette csapatát, amellyel a bajnokságot és a Német Kupát már megnyerte. Ha lendületbe jön, képtelenség megállítani – fel lesz adva a lecke az Internek a szombati madridi BL-fináléban.

SZAVAZÁS EREDMÉNYE
Mit gondolsz, ki volt a topligák legjobb középpályása a 2009-10-es idényben?
Darren Fletcher 7.0%
 
Gera Zoltán 22.8%
 
Toni Kroos 0.7%
 
Frank Lampard 11.2%
 
Florent Malouda 3.3%
 
Jesús Navas 1.1%
 
Arjen Robben 14.3%
 
Bastian Schweinsteiger 1.4%
 
Wesley Sneijder 10.5%
 
Xavi 23.7%
 
Más 4.0%
 

BASTIAN SCHWEINSTEIGER (Bayern München)

Többnyire nem támadó, sokkal inkább védekező feladatai voltak, de hiba nélkül látta el azokat. Vonzza a labdát, a mögöttünk hagyott Bundesliga-idényben 3125 alkalommal került hozzá a játékszer – mondani sem kell, nem volt ellenfele e kategóriában. Ballack sérülése következtében ő lehet a német válogatott csapatkapitánya a világbajnokságon.


WESLEY SNEIJDER (Internazionale)

Robbenhez hasonlóan Wesley Sneijdert is páros lábbal rúgták ki a Real Madridtól, ehhez képest az Interrel már csak egy mérkőzésre van a triplázástól. Kreativitása nem ismer határokat, és ha szabadrúgáshoz jutnak a milánóiak 30 méterre a kaputól, nem kérdés, ki áll a labda mögé. Előkészítésből jeles, Diego Militóval úgy érzik egymást, mintha évek óta együtt játszanának.


XAVI (Barcelona)

Egyszerűen zseni, nincs rá jobb szó. A labdától nem lehet elválasztani, a passzainak szemük van. Iniestával ellentétben Xavit elkerülték a sérülések, a 2009-es trófeahalmozást mégsem sikerült megismételnie a Barcelonának – a katalánoknak be kellett érniük a bajnoki címmel… A maestróra a világbajnokságon is kulcsszerep hárul, egy vb-cím talán feledtetné vele az Inter és a Sevilla elleni kupakieséseket.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Ki volt a szezon legjobb kapusa?
A topligaidényből már csak az egy szem Spanyol Kupa-döntő van hátra, így indokoltnak láttuk, hogy értékeljük a mögöttünk hagyott hónapokat. Ezúttal a legjobb kapusok közül tízet emeltünk ki, akik egytől egyig nemcsak a kötelezőt...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Ki volt az idény legjobb hátvédje?
A topligaidényből már csak az egy szem Spanyol Kupa-döntő van hátra, így indokoltnak láttuk, hogy értékeljük a mögöttünk hagyott hónapokat. Ezúttal a legjobb hátvédek közül emeltünk ki tízet, akik egytől egyig stabil pontjai...
Tovább a teljes cikkhez »

Címkék: topliga