Győzelemre hangolt a magyar csapat

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 10. 12:50
Nem lehet észrevenni a magyar férfi kosárlabda-válogatott tagjain, hogy este létfontosságú összecsapást vívnak Olaszország ellen az Európa-bajnoki selejtező-sorozatban. Lehet, hogy a bolgárok elleni utolsó pillanatokban megszerzett győzelem, lehet, hogy a gyönyörű Adriai-tenger partján fekvő szállás az oka, de Németh Istvánékon nem látni az idegesség jeleit. Ugyanezt elmondhatjuk az edzői stáb tagjairól is, akik már a kilenc órás reggeli előtt futással és a parton tett sétával melegítettek be.


Előző este gyúratással fejezték be a sok átszállás miatt kínkeserves utazás és a késői edzés által okozott fáradtságot Molnár Andrásék. A sort a szolnoki illetőségű kosaras nyitotta, ő már a vacsora végeztével ment volna a még tésztát falatozó Polster Péter kezei alá.

 

A korábban már oly sokszor taglalt okokon (sérülésektől való megtizedelés) kívül nincs is indoka a csapatnak az elkeseredésre. Téglássy György, a csapat orvosa szerint a játékosok jó erőállapotban vannak, nincsen panasza egyik kosarasunknak sem.

 

A szállásra szintén nem szólhatunk egy rossz szót sem, hiszen az olaszok, jó vendéglátó hírnevükhöz méltóan ragyogó ellátásban részesítik Mészáros Lajosékat. Nem csak az étkezésre figyelnek oda, hanem például arra is, hogy a csapatot szállító buszt minden egyes edzés alkalmával külön carabinieri, vagyis az olasz rendőrség egyik kirendelt járőre kísérje a csarnokhoz.

 

Porto San Giorgiót egyébként csak 16 ezren lakják, sőt, üdülőfalu lévén ez a szám még jobban lecsökken a nyár végével. Ennek ellenére a kisváros lakossága kosárőrült. Legalábbis állandóan mosolygó, a kérdésekre mindig készségesen felelő buszsofőrünk szerint. A fiatalember elmondta, legalább 2000 nézőre számít, az amúgy kb. 3000 néző befogadására képes csarnokba a szerda este nyolc órakor kezdődő összecsapáson.

 

A meccs napján tartott első, délelőtti edzésen nagyjából ugyanaz volt a program, mint a kedd estin. Horváth Imre a találkozókat végigmeccselő szövetségi edző a magasposztokon játszókkal, Trepák Zoltánnal, Báder Mártonnal, Sitku Ernővel gyakorolta a védekezést, míg Monok Tibor, a stáb harmadik tagja a dobást gyakoroltatta Ferencz Csabáékkal.

 

Jellemző a fiúk hangulatára, hogy a gyakorlás végeztével Németh és Molnár is kint maradt még dobálni. Az ebéd előtt még egy videózás vár a csapatra, majd az étkezést követően csendes pihenő lesz a „program". Este pedig Amorosóék ellen a parketten lesz jelenésük, a cél pedig a győzelem. Kimondva, kimondatlanul!

Kapcsolódó anyagok: