Veszprémben zárta a szezont az EuroOne

Szerző: shLétrehozva: 2011. szeptember 21. 07:25
Vasárnap Veszprémben, a szezon utolsó futamán állt rajthoz az EuroOne-Cube csapat, a több nemzet versenyzőit is felsorakoztató, C2-es olimpiai-krossz magyar nagydíjon. A legjobb eredményt Parti András ezüstérme jelentette, Juhász Zsolt 4. lett, Bogár Gábor 10., Csielka Márk 14., Szatmáry András 15.


Az ezüstérmes Parti András a veszprémi nagydíjról, valamint a 2011-es idényről:

„Eljött ez is, a szezon vége… Zárásképpen, egy fantasztikus versenyen sikerült részt vennem, a szülinapomon, Veszprémben, ami ráadásul C2-es világranglista pontszerző verseny volt. A rajtom nem volt a legjobb, de az első emelkedő végére, már jobb pozícióban voltam, nem akartam egyből az élre állni, a hosszabb sík szakasz miatt. Fél távtól a két lengyellel és Juhász Zsoltival bolyoztunk. Az utolsó körben mindenképpen elsőnek akartam érni az emelkedőhöz, nem hagytam, hogy kielőzzenek. Sajnos ez sem volt elég, még ha egy kicsit meg is úsztak mögöttem a lengyelek, utána hamar felértek. A végén sajnos hiába próbáltam még újítani, Piotr pihentebb volt, mint én és vissza tudott támadni. Gyakorlatilag felvezettem neki a sprintet, de nem volt más választásom, mert ha nem támadok, akkor Galinski nyert volna. Így második lettem, de ebben a helyzetben ennek is nagyon örültem. Ezzel a versennyel véget ért a 2011-es versenyszezon, azt hiszem eddigi pályafutásom legsikeresebbje volt a mostani. Azonban ez még csak a „kezdet”, jövőre már nagyobb céljaim vannak és szeretném túlszárnyalni még ezt a szezont is! Sokaknak tartozok még köszönettel ezért a fantasztikus évért! Óriási köszönet a csapatomnak, az  EuroOne-Cube-nak, minden támogatónknak, valamint a szeretteimnek a bíztatásért…”

Juhász Zsolt így értékelt: „Jó volt végre itthon, hazai közönség előtt versenyezni, plusz erőt adott a sok magyar buzdítás. A hazai versenynek sajnos csak egy előnyét tudtuk kihasználni és ez a közelsége volt. A pályát nem tudtunk bejárni a héten, ezért verseny előtt bemelegítéssel összekapcsolva mentünk egy kört rajta. A rajt terület ötletes és az utána levő lépcsősor igen látványosra sikerült.  A patak átkelés nem volt valami bringakímélő, de abszolválható volt ilyen tökéletes időjárási körülmények mellett. A rajtot követően nagyon nagy tempót húztak a lengyelek, picit le is szakadtam a 2. körben, de a szlovák Lami segítségével sikerült felzárkózni a 3. körre. A lengyelek okosan használták ki erejüket és nagyon jól kontrolálták a versenyt. Többnyire csak utaztam rajtuk és Andrison, a fel felékben nagy erőfeszítések árán meg - megúsztam, így értem fel a kerekükre. A véghajrában sajnos már nem tudtam utolérni az etalonnak számító Marek Galinski-t, így végül egy hellyel éppen lecsúszva a dobogóról a 4. helyen értem a célba."

Bogár Gábor - „A pálya nyomvonalán nagyon sok teljesen síkút volt kijelölve, ezért a rajtot követően igyekeztem úgy taktikázni, hogy ne kelljen egyedül haladnom a pályán. Ezzel a verseny elején nem is volt probléma, mivel a Bringabandás Búr Zsolttal összedolgozva jól haladtunk, de sajnos a negyedik körben Zsolt lemaradt rólam, aminek nem igazán örültem. Egyedül egy ilyen pályán nagyon nehéz jó tempót menni. Szerencsére sikerült megtalálnom a jó ritmust és a 10. helyen érkeztem a célba. A jó ritmushoz nagyban hozzásegített a veszprémi szurkoló tábor, velük már találkoztunk a cseh világ kupán és biztos voltam benne, hogy egy helyi MTB versenyt nem fognak kihagyni. Köszönet a szurkolásért a Veszprémieknek és köszönet a csapatunk körül mozgó segítőknek, hogy eljöttek, szurkoltak és segítettek a frissítésben!” 

"A veszprémi versenyre nagyon erős mezőny jött el. A pálya nem tetszett, főképpen a hosszú sík füves szakasz miatt. A versenyt megelőző napokban még jó erőben éreztem magam az edzéseken, ez a verseny napjára sajnos megváltozott. Az első kör kivételével egyik sem ment jól, lassan haladtam és nem éreztem az erőt a lábaimban. Legtöbbször csapattársammal, Andrissal haladtunk együtt, majd közösen gurultunk át a célvonalon is, a 14.15. helyen. " – mondta a legifjabb EOC tag, Csielka Márk.

Szatmáry András - „Egy hét betegség és egy törökországi verseny kihagyása után a héten újra edzésbe álltam és próbáltam felkészülni a hétvégi veszprémi versenyre. Sajnos sem a hét folyamán az edzéseken, sem pedig a vasárnapi versenyem nem voltam versenyképes formában. A futam alatt végig kavargott a gyomrom, főleg a sík rázós részeken, ezért nem kísérleteztem gél elfogyasztásával. Végül nagy kínok árán, de befejeztem a versenyt, és 15.-ként zártam a futamot.”

A 2011-es hivatalos versenyszezon ezzel lezárult, jövőre azonban kiemelten fontos év következik a londoni ötkarikás játékok miatt. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Parti 2., Benkó 3. a veszprémi nagydíjon
Vasárnap Veszprém belvárosában, különleges útvonalon rendezte a Vuelta Sportiroda a McDonald’s BringaMánia Magyar Nagydíj olimpiai-krossz viadalt, melyen az elitek közt Parti András második és Benkó Barbara harmadik helye...
Tovább a teljes cikkhez »