Urban Cross – új bringás-futó X2S őrület

Szerző: shLétrehozva: 2010. március 26. 20:36
Új sportág jelentkezik a tömegsport versenyek között, a X2S által első ízben megszervezett URBAN CROSS, az Arena Plaza területén április 24-én szombaton.



Olyan verseny a világon első alkalommal kerül megrendezésre, ahol nemcsak a Plaza egy részén, hanem a teljes külső és belső területén lehet futni, ráadásul igazi kalandpályán.

Azonban nemcsak gyerek- és tömegsport esemény lesz aznap, hanem az ország legjobb futóinak és kerékpárosainak is igazi gladiátor küzdelme és látványos show-ja az „arénában”. Igazi X2S életérzés Budapest közepén!

Élő játszótérré válik a Plaza folyosója, korlátja, erkélye. Ahol eddig tilos volt futni, ott érmet, kupát nyerhetnek a vállalkozók!

Akár combközépig érő lépcsőfokokon, meredek töltéseken, csúszós folyosókon lehet futni a kirakatok és oszlopok között, de lehet választani hosszabb, ám kevésbé kalandos nyomvonalat. Versengés a mélygarázs meglepetéseket rejtő részei, titokzatos ösvényein, a park füves, murvás, macskaköves szakaszain.

A kerékpár pálya rendkívül veszélyes, ezért a bringaverseny csak meghívásos alapon zajlik. A verseny résztvevői kieséses rendszerben kerékpároznak négyesével – kicsit cyclocross, kicsit DH, kicsit országút, kicsit MTB.

Olimpikonok, híres közéleti személyiségek, gyönyörű modellek teszik még izgalmasabbá a versenyt – hiszen többen indulnak is! – és a díjkiosztót. A nap folyamán Életfa egészségnap, életmód tanácsadás, mérések, sportszerbemutatók és természetesen az Arena Plaza különleges kínálata.

Részletek, aktualitások a verseny honlapján: www.urbancross.hu

Partnerek: Életfa program, T-Mobil, Kona, Players Room, Salomon, Ironclad, Lafuma, Sportpiac, mozgasvilag.hu, Mosolyalbum

forrás: terepsport.hu