Totális Ora Hotels siker, Cador a bajnok

Szerző: shLétrehozva: 2011. június 26. 18:14
Ora Hotels-Carrera kettős győzelemmel zárult a magyar-horvát közös rendezésű országúti bajnokság, a bajnoki címet Cador Rida szerezte meg, aki a 2. kilométertől kezdve szökésben volt a 166 kilométeres távon a horvát Danculovic társaságában. A magyar kontinentális csapat ráadásul a 23 alattiak között is két dobogós helyezést gyűjtött.


Egy közel húsz kilométeres körön kellett 166 kilométert teljesítenie a mezőnynek. A pálya három dombos szakaszt is tartalmazott, kemény meredek emelkedőkkel.

A mezőny legerősebb csapataiból, a horvát Loborika Favorit Teamből és a magyar Ora Hotels-Carrerából már az első körben elszökött egy duó. A horvát Danculovic Tomislav (szerk.: nemrég volt második a szlovák körversenyen, majd másnap megnyerte a Raiffeisen GP-t Ausztriában) és a magyar Cador Rida.

A többi csapat nem állt össze hatékonyan üldözni a szökevényeket. A mezőnyből főleg Kusztor Péter és Szeghalmi Bálint voltak elöl, akiknek Fejes Gábor, Kiss Gergely és néha Vígh Zoltán segítettek.

Az élen álló duó legnagyobb előnye mintegy 5 perc volt, majd az utolsó három körben a Loborika megkezdte támadásait, egészen addig, míg egy tisztán horvát hármas el tudott szakadni a főmezőnytől.

Ők hárman fel is értek az élen haladó duóra és végül öten döntötték el egymás közt az első hely sorsát. Mivel Rida egyedül volt magyarok közül, ezért ő nem is kívánt beleszólni a horvátok versenyébe.

A mezőnyben ezalatt Kusztor Péter próbálkozott elszakadni az utolsó két körben, de nem tudta lerázni a pihentebb versenyzőket, Lovassy Krisztián végig tapadt rá. Az utolsó dombon végül Kusztor, Lovassy és egy horvát versenyző szakadt el, a befutón ők hárman döntötték el a maradék helyezéseket, így alakult ki a Cador-Lovassy-Kusztor dobogó.

A nehéz pályán az elit férfi kategóriában mindössze 10-en fejezték be a versenyt időlimiten belül.

Fotógaléria IDE KATTINTVA érhető el

Eredmények:

Elit Férfiak:
1. Cador Rida Ora Hotels-Carrera 4:13:01
2. Lovassy Krisztián Ora Hotels-Carrera 4:32
3. Kusztor Péter Atlas Personal  
4. Ivanics Gergely Veloki Team Pécs  
5. Szeghalmi Bálint Team Lampre ISD 5:48
6. Kiskó Gábor Bianchi Club  
7. Vígh Zoltán Aegon Cycling Team 7:49
8. Simon Péter Ora Hotels-Carrera  
9. Szórádi Balázs Cube Balaton Team 10:20
10. Csomor Zoltán Veloki Team Pécs  
U23 Férfiak:
1. Palotai Péter Team Radland Tyrol 7:49  
2. Stubán Ferenc Ora Hotels-Carrera  
3. Dévai Dániel
Cervelo Team Prolog
 
Nők:
1. Kenyó Anita Bátorfi Team
2. Fáy Krisztina Pécsi Junior KC
3. Kormos Veronika Anna GoFast Sports

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Fejes a magyar kronó-bajnok, eredmények
A horvát-magyar közös rendezésű versenyen Fejes Gábor, a Bátorfi Agria KTK bringása hajtotta a legjobb időt, a hölgyek között Fáy Krisztina (Pécsi Junior KE) szerezte meg az időfutam bajnoki címet....
Tovább a teljes cikkhez »