Sprintbefutó maraton bajnokságon: Parti!

Szerző: shLétrehozva: 2010. augusztus 29. 21:05
Az utolsó augusztusi vasárnapon, a Mátrában rendezett maraton országos bajnokság talán legnagyobb csatáját a tavalyi és azelőtti bajnok Buruczki Szilárd és Parti András vívta; a férfiak hosszútávján, 89 kilométer és sprintbefutó után végül az olimpikon Parti került ki győztesen. A T-Mobile Top Maraton sorozat 4., záró állomásán, az 57 kilométeres női középtávon a címvédő Dósa Eszter volt a leggyorsabb. A Vuelta Sportiroda rendezvényén az 1392 nevezőből, a hosszú-, közép- és 29 km-es rövidtávon összesen, mintegy 1200-an rajtoltak el.


Fotógaléria: KATTINTSON IDE!

- Nyár elején másfél hónapot kihagytam betegség miatt, majd az olimpiai-krossz bajnokságon győzelemmel tértem vissza. A mátrai volt az idei első maratonom, melyen pályafutásom tizedik bajnoki címét nyertem. A szezon utolsó heteiben az olimpiai pontgyűjtéshez hozzájárulva, külföldi versenyeken szeretnék részt venni – nyilatkozta Parti András.- Megnyertem a T-Mobile Top Maraton és a Magyar Kupasorozatot egyaránt, ezt a Mátrában még egy bajnoki címmel fűszereztem – nagyon boldog vagyok. Az őszi programomban nekem is az olimpiai-krossz szerepel, szeretnék a nemzet számára világranglista-pontokat gyűjteni – tette hozzá Dósa Eszter.A versenyközpontnak helyt adó sástói Oxygen Adrenalin Parkból indult a T-Mobile Természetjáró Túra, melyen mintegy 30-an vettek részt; előző nap trial, illetve családi- és gyermekversenyekre is sor került.A T-Mobile Top Maraton sorozatot négy állomás eredményei alapján a felnőtteknél a két tavalyi összetett győztes, Blazsó Márton és Dósa Eszter nyerte; az idén egyetlen maraton-viadalon rajthoz álló Parti nem szólhatott bele a végelszámolásba. Érdekességként, Dósa zsinórban a hetedik top maraton állomás-győzelmét szerezte, míg Blazsó idén futamgyőzelem nélkül zárt. A hazai hegyikerékpáros szövetség a Magyar Kupasorozatot illetően a mátrai verseny után hirdetett eredményt, a sorozatot – melybe a top-események mellett más események is beleszámítanak – szintén Blazsó és Dósa nyerte.  

T-Mobile TOP Maraton sorozat 4. állomás – IX. Mátra Maraton, eredmények (1392 nevező):

Felnőtt férfi hosszútáv (89 km):


1. Parti András (SRM-Stevens Team), ideje 3:37:57,

2. Buruczki Szilárd (Magellan-Kőbányai TC), ideje 3:37:58,

3. Melts András (Corratec World Team), ideje 3:43:28.

Felnőtt női középtáv (57 km):


1. Dósa Eszter (Vitalitás SE-Golyán Kerékpár-Scott-X-IONT), ideje 2:34:33,

2. Módos Gabriella (Merida Maraton Team CST), ideje 2:44:18,

3. Rozsnyai Mariann (Meditech SC-www.deviantmtb.hu), ideje 2:53:39.

Teljes eredménylista a temposport.hu oldalán, IDE KATTINTVA érhető el.

T-Mobile Top Maraton sorozat felnőtt összetett 1-3. helyezettjei (4 állomás alapján):

1. Blazsó Márton (Bringabanda SC-Haibike), 2. Buruczki Szilárd, 3. Horváth Attila Vilmos (Cube Csömör).

1. Dósa Eszter, 2. Rozsnyai Mariann, 3. Módos Gabriella.

A Magyar Köztársaság maraton bajnokai 2010-ben: Parti András (SRM-Stevens Team), Vizdák János (Bringabanda SC), Böhm Lajos (KTM-Erste Leasing), Dósa Eszter (Vitalitás SE-Golyán Kerékpár-Scott-X-IONT), Füzy Anna (Trek SE), Cseh Veronika (KTM-Erste Leasing), Pintér Tamás (Cube Csömör), Pelikán János (Gödöllői SK), Bódán Zsófia (Ózdi KE).A Maraton Magyar Kupasorozat összetett győztesei 2010-ben: Blazsó Márton, Dósa Eszter, Horváth Csaba (KTM-Erste Leasing), Horváth Ágnes (Meditech SC), Böhm Lajos, Cseh Veronika, Kovács Gergő (Cube Csömör), Pelikán János, Bódán Zsófia.

Magyar Kupasorozat eredményei: www.mmtbszsz.hu

Bővebb információk: www@matramaraton.hu  és www.topmaraton.hu

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Mátra Maraton középtáv belülről
A Top Maraton sorozat záró állomása, egyben a maraton országos bajnokság került megrendezésre a hétvégén a Mátrában....
Tovább a teljes cikkhez »