Parti eddigi legjobbja: 36. Offenburgban

Szerző: shLétrehozva: 2011. május 30. 19:58
Parti és Juhász a Dalby-i verseny hétvégét követően, egyből Németország felé vette az irányt, ahol újra csapattársaikkal együtt készültek május utolsó hétvégéjére, a legrangosabb világkupa futamnak tartott, offenburgi vk-ra.


Parti András a német versenyen elért 36. helyezésével beállította pályafutása eddigi legjobb vk-eredményét, olyan sztárokkal meccselve, mint a Multivan Merida Biking Team vezéregyénisége, a 2010-es maraton versenyszám Európa-bajnok, Ralph Naef!

„Ezúttal sokkal jobban alakultak a dolgok, mint a múlt héten Angliában, mivel hétfőn egyből ide repültünk. Volt időnk kipihenni magunkat és a pályát alaposan kiismertük.
A startnál megint nem volt szerencsém, mivel egyből a rajtot követően valaki kivitte a kerekemet, majd a bringám a földre került, így elég sokan elmentek mellettem. Sajnos a bal szarvam is megsérült, ami később a kezemben is  maradt, így sajnos ezúttal sem ment minden tökéletesen. Ezek után a 77. helyről kezdtem meg az első teljes kört… Volt mit behozni, de nem akadtam fent ezen, teljes gázra kapcsoltam. Körről körre jöttem fel, éreztem az erőt magamban és ismét elég sok „sztárversenyzővel” voltam csatában. Végül a 36. helyen fejeztem be a versenyt! Nagyon boldog vagyok, hogy ez sikerült, mivel a top 40 volt a cél, mindez a szezon legkeményebb világkupáján, ahol mindenki ott van, aki számít. Természetesen ez egyben az eddigi legjobb világkupa helyezésem is. A folytatást most már az összetett 42. helyről várom. A csapat is perfekt volt, mindenki sokat segített, ezért nagyon hálás vagyok!”
- mondta András a versenyt követően.

Juhász élete legnehezebb versenyeként említi az offenburgi viadalt, ahol a 17. helyen ért célba az U23-as kategóriában: „Azt hiszem, életem legnehezebb versenyén vagyok túl. Egy rossz rajtot kellett helyre hoznom, nagy szenvedések árán. A világkupa rajtjait követő pillanatok amúgy sem foghatók semmihez, de most még ezen is túltett mindenki, brutális menés volt. A 3. körben lendültem jobban bele és végére majdnem utolértem az előttem haladó vezető tízfős bolyt, ami velem még soha fordult elő világkupa futamon. Sajnos már csak egy leszakadó embert tudtunk megfogni összedolgozva a belga sráccal, akivel a verseny során együtt haladtam. Ő előttem ért be, én a 17. ismét pontot érő helyen végeztem. Ennek ellenére nagyon boldog vagyok, remek versenyen vagyok túl, teljes mértékben bizakodva várom a folytatást!”

Csileka Márk 92.-ként zárta a viadalt.
„Egy kisebb-nagyobb kihagyás után az első versenyem az offenburgi világkupa volt. Csütörtöki napunk az utazással telt, pénteken bejártuk a pályát és szombaton pedig eldördült a startpisztoly. Nagyon kedvelem ezt a pályát, az egyik kedvencem. Technikás lejtőkkel tűzdelt és végig tempós, gyors. A versenyt az utolsó előtti bokszból kezdtem meg. A startkör és az első kör nem esett túl jól, de ezután kissé magamhoz tértem, ráálltam a tempómra. A végére még maradt egy kis erő bennem, amit az utolsó körben ki is adtam magamból, majdnem ez lett a legjobb köröm. Végül 91. helyen fejeztem be a versenyt. Ezzel az eredménnyel nem lennék elégedett, de mivel 3-4 hetet betegeskedtem egy lázzal járó fertőzés miatt, elsősorban edzésként indultam el a versenyen, nem vártam magamtól semmit, mert nagyon kivett a betegség. A versenyen sok világranglista pontot gyűjtött csapatunk, ennek nagyon örülök. A következő versenyünk egy maraton lesz, az Alpen Tour. Remélem ez a többnapos megmérettetés vissza fog rántani a formába.”

Bogár Gábor a 80%-os kiszólítási szabály miatt a 4. körben, Szatmáry András pedig már korábban kiállni kényszerült, utóbbi egész heti betegeskedése okozta rosszullét miatt.
„Idén ez az első Világkupám, de a kedvenc helyszínem. Ennek megfelelően kellő motivációval álltam a versenyhez. Ezt némileg csökkentette, hogy a rajthoz szólításnál a mezőny leghátuljára kerültem. A Világkupákon egy jó rajt sokat jelenthet a végső eredménynél. Sajnos rögtön a rajt után összeakadtak előttem így még hátrébb csúsztam. A rajtkör és az első kör sem zajlott zökkenőmentesen. A szűkebb részeken többször meg kellett állni, mert összetömörödött a mezőny és a szűk nyomvonalon összeakadtak a versenyzők. A második körtől már lehetett haladni, de ekkorra már jelentős időhátrányt kaptam. Így hajtottam, ahogy csak tudtam, hogy minél később szólítsanak ki a 80%-os szabály miatt. Ez a 4. kör végén történt meg. Kicsit csalódott vagyok, mert egy jobban sikerült rajttal úgy érzem a legjobb 100-ba kerülhettem volna. Legalábbis ez volt a célom.” – mondta Bogár Gábor.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Magyar mérleg az offenburgi XCO vk-ról
Kiemelkedő eredményeket értek el a magyar hegyikerékpárosok az offenburgi világkupán. Benkó Barbara (Focus MIG Team) az U23-as dobogó második fokára állhatott – megtartva összetett-elsőségét –, korosztályában Juhász Zsolt 17....
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Benkó tovább remekel a világkupában!
Benkó Barbara, a német Focus M. I. G. versenyzője tovább remekel a hegyikerékpáros olimpiai-krossz világkupa sorozatban, a németországi Offenburg pályáján ezúttal a dobogó második fokára állhatott fel, és megőrizte vezetését az...
Tovább a teljes cikkhez »
 

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Benkó Barbi: Még mindig alig hiszem el!
Barbi sorozatban harmadik világkupa dobogós eredményének történetéről számol be. Az offenburgi (Németország) futamon ezúttal a dobogó 2. fokára állhatott fel a huszonhárom év alatti hölgyek mezőnyében, amivel megőrizte az...
Tovább a teljes cikkhez »