Mondraker bringateszt a Crosskovácsin!

Szerző: shLétrehozva: 2011. június 12. 13:23
Június 18-án szombaton a Crosskovácsin (Nagykovácsiban) lehetőség nyílik a Magyarországon idén debütáló Mondraker hegyikerékpárok tesztelésére, valamint ugyanitt kedvezményes vásárlásra is lesz mód a forgalmazó jóvoltából!


A kerékpárok kipróbálására – nem csak a maraton résztvevőinek! - a helyszínen lesz lehetőségük, ehhez személyit kell majd otthagyni a Mondraker sátránál. A Mondraker 10-ik születésnapjára való tekintettel a helyszínen vásárolt vagy megrendelt kerékpárokra 10% engedményt adunk.

Bővebb információ a Mondraker bringákról IDE KATTINTVA érhető el!

A Mondraker Tesztnapon az alábbi kerékpárok lesznek kint:

Enduro: Mondraker Dune



All Mountain: Mondraker Foxy R



Dirt: Mondraker Dualen



XC: Finalist és Finalist Pro



Trail: Ventura X Sport

A Mondraker márka története

Az egész kerek 10 évvel ezelőtt kezdődött Spanyolország dél-nyugati partszakaszán, Alicante városában. A hely tökéletes táptalaja volt egy újonnan születő sportágnak, mely az addig ismert mountain bike terepeket ötvözve emelte a sportot egy látványosabb és új kihívásokkal teli dimenzióba!

A Mondrakert 2001-ben Spanyolországban, a Földközi–tenger partján fekvő Alicante városában alapították. A helyi riderek nap, mint nap, saját és kerékpárjuk teljesítőképességének határait feszegetve lejtőztek a poros spanyol ösvényeken és pályákon. Több órás xc-etapjaikat előszeretettel zárták le durva downhill szakaszokkal, meghúzva a menet végét. A nap befejeztével hideg sörrel a kezükben, lábukat a tengerbe lógatva már a következő napi line-okat tervezgették. Az első szülött Mondraker kerékpárok megépítésekor a fő szempont, ennek a rohamosan terjedő, és az egész bringás világot átformáló freeride mozgalomnak a feltételek nélküli kiszolgálása volt.

Az össztelós bicók mind a legendás Zero Suspension Rendszert alkalmazzák: A Zero rendszer az úgynevezett „Virtual Pivot Point” (VPP) kategóriába sorolható. Ezeknél a rendszereknél a hátsó villát két himba köti össze a váz első háromszögével.

Az össztelós vázak mind Stealth technológiával készültek: A Mondraker 2011-es modelljeinél alkalmazott Stealth technológia egyedülálló az ipari tervezés és a vázszerkezeti optimalizáció terén. A folyamat az inspiráció megszületésével kezdődik és az első tervek elkészítésétől egészen a szerkezet minden elemére kiterjedő optimalizációs számításokig tart.

A Stelath technológia egy új eljárás, melyet a gyártásban alkalmazott négyszögletes profilok jellemeznek a hagyományos gyártási technológiák kerek profiljaival szemben. Minden egyes cső megtervezésekor az elsődleges szempont az elvárt funkciónak való maximális megfelelés. A gyártási technológia optimalizációjának, a legjobb minőségű alapanyagok, a különböző falvastagságú és alumínium ötvözetek  használatának köszönhetően sikerül egy olyan  ultra könnyű vázszerkezetet kialakítani, ami ellenállóbb és merevebb a nagyobb stressznek kitett vázrészekben mint a hagyományos eljárással kialakított vázak.

Mondraker Magyarországon: montik.hu

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Egy hét múlva, szombaton Crosskovácsi!
Jövő héten, szombaton kerül sor az egyik legjobban szervezett hazai hegyikerékpáros maratonra, a Crosskovácsira, melynek pályája a Budai-hegység északi részein halad, a rajt területnek szokás szerint a Tisza-kastély ad otthont...
Tovább a teljes cikkhez »