Egy hét múlva, szombaton Crosskovácsi!

Szerző: shLétrehozva: 2011. június 10. 11:49
Jövő héten, szombaton kerül sor az egyik legjobban szervezett hazai hegyikerékpáros maratonra, a Crosskovácsira, melynek pályája a Budai-hegység északi részein halad, a rajt területnek szokás szerint a Tisza-kastély ad otthont Nagykovácsiban.


Mindenekelőtt fontos információ, hogy az erdészet komoly karbantartó munkájának köszönhetően szélesebbek és még könnyebben járhatóak lettek az utak, így ezúttal esős idő esetén is jóval egyszerűbben teljesíthető a pálya, mint egy-két hírhedt sárdagasztás alkalmával.

Újítás, hogy a három (30-, 59-, 83 km) választható maraton táv és a gyermekfutam mellett egy merőben új versenyzési lehetőséget is kínálnak a szervezők, a Rally-t, ami annyit jelent, hogy a középtáv nagykörében gyorsasági szakaszokon mérhetik össze a tudásukat a versenyzők, majd ezeket összeadva alakul ki a végeredmény, s hirdetnek győztest.

Némi változás az elmúlt években megszokott, több körből álló pályán a Telkit érintő szakaszon lesz, a szervezők arra kérik a versenyzőket, hogy mindig a vörös nyilakat figyeljék, akkor nem tévedhetnek! Ezt szerkesztőségünk munkatársai is alátámaszthatják, hiszen évek óta talán a legegyértelműebben kijelölt pályáról van szó.

A fákon is felfedezhető piros nyilak alapján egyébként a pályabejárás is egyszerű, kis odafigyeléssel már most bárki vállalkozhat rá, de a szervezők is meghirdetnek közös tekeréseket a nyomvonalon, például holnap, egy héttel a rajt előtt, szombaton is.

Szintén fontos, hogy a verseny reggelén is lesz helyszíni nevezés!

Bővebb információkkal az elkövetkezendő napokban jelentkezünk majd itt, a Bringahíradón, vagy látogasson el a rendezvény honlapjára: crosskovácsi.hu vagy facebook oldalára: http://www.facebook.com/event.php?eid=145121868892793¬if_t=event_invite