Martin nyert, Contador nem állt dobogóra

Szerző: shLétrehozva: 2011. február 20. 18:42
A német Tony Martin nyerte az Algarvei Körverseny zárószakaszát, az időfutamot, amivel összetettben is megszerezte a győzelmet. A Portugáliában újra versenyző spanyol sztár, Alberto Contador 15. lett a kronón, összetettben pedig lecsúszott a dobogóról, negyedik lett.


Tour de France-on pozitív doppingtesztjét követően – elfogadva az ételszennyezésre épülő védekezését - a spanyol szövetség hétfőn hirdette ki a felmentő ítéletet, és a háromszoros Tour-győztes szerdán már rajthoz is állt a 2.1-es viadalon.

Mai teljesítményét így értékelte Contador: „Mindent beleadtam, de egyszerűen nem volt elég. Még több edzésre és versenykilométerre van szükségem ahhoz, hogy felvegyem a ritmust, mielőtt harcba szállhatnék a most erősebb ellenfelekkel. Tony Martin tökéleteset teljesített ma és természetesen megérdemelte a győzelmet. Nagyon szeretnék visszatérni a megszokott formámhoz, de tudom, hogy ehhez több edzésre van szükség.”

Az Algarvei Körverseny végeredménye:

A győztes: Tony Martin  

1. Tony MARTIN THR 18:48:45
2. Tejay VAN GARDEREN THR 32 mp. h.
3. Lieuwe WESTRA VCD 39 mp. h.
4. Alberto CONTADOR VELASCO SBS 41 mp. h.
5. Andreas KLÖDEN RSH 46 mp. h.
6. Tiago MACHADO RSH 47 mp. h.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Contador már a dobogón Portugáliában!
Hiába szabadkozott a doppingügyében a spanyol szövetség által a héten felmentett háromszoros Tour-győztes Alberto Contador, hogy nincs olyan formában, mint a korábbi években ilyenkor, mégis dobogós pozícióban érkezet az Algarvei...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Contador 28. lett Portugáliában – fotók
Egy nappal azután, hogy a spanyol szövetség felmentő ítéletet hozott doppingügyében, a háromszoros Tour-győztes Albereto Contador ma már Portugáliában versenyzett az Algarvei Körversenyen, ahol a 28. helyen ért célba....
Tovább a teljes cikkhez »