Hivatalos: Contador versenyezhet

Szerző: shLétrehozva: 2011. február 15. 17:39
A háromszoros Tour-győztes és címvédő Alberto Contador hivatalosan is megkapta az értesítést a spanyol szövetségtől a 2010-es Tour de France-on produkált pozitív doppingtesztje ügyében.


A spanyol szövetség elfogadta Contador védekezését, miszerint a Tour de France 2. pihenőnapján levett vizeletmintájában kimutatott elenyészően kis mennyiségű klenbuterol (teljesítményfokozó és zsírégető hatású tiltott szer) véletlenül, ételszennyezéssel került szervezetébe.

A felmentésre a nemzetközi szövetség antidopping szabályzatának 296. cikkelye ad lehetőséget, ha a versenyző tudja bizonyítani, hogy a doppingszer önhibáján kívül, nem teljesítménynövelés céljából került a szervezetébe.

Contador ettől kezdve szabadon versenyezhet, várhatóan rajthoz is áll majd új csapata, a Saxo Bank színeiben az algarvei és a murciai egyhetes körversenyeken. A Tour de France indulás más tészta, hiszen a spanyol szövetség felmentő ítéletét a nemzetközi szövetségnek és a Doppingellenes Világszervezetnek is egy hónapon belül lehetősége van fellebbezni a lausanne-i sportdöntőbíróságon, amit várhatóan meg is tesznek majd. Egy eljárás alatt álló versenyző pedig valószínűleg nem kívánatos személy lesz a szervezők szemében.

Alberto Contador doppingügyével kapcsolatos további hírek a Bringahíradó főoldali és az Országút rovatban kiajánlott boxokban!  

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
A spanyolok felmentették Contadort!
A spanyol szövetség az El País információi szerint felmentő ítéletet hozott a tavalyi Tour de France klenbuterolra pozitív doppingtesztet produkáló győztese, Alberto Contador ügyében....
Tovább a teljes cikkhez »