Ki repült, ki elszállt ma a Touron

Szerző: shLétrehozva: 2011. július 20. 18:26
A szakaszgyőztes és a sárga trikós nyilatkozik a Tour de France 17. szakaszáról, ami során belekóstolt a mezőny az Alpokba, bár még nem hegyi befutó döntött. Ennek ellenére a célhoz vezető lejtő talán hasonlóan sok izgalmat tartogatott.


A győztes norvégnak kedvezett a lejtmenet, a sárga trikós Thomas Voeckler azonban saját elmondása szerint is túlvállalta magát, elszállva többször is a kanyarokban, s végül 27 másodpercet veszített ellenfeleivel szemben az összetettben. Lássuk, mit mesélnek az etapról az említett versenyzők:

Edvald Boasson Hagen: Már tegnap is közel voltam, és ma még jobban akartam nyerni és egyedül érkezni a célba. Óriási, hogy sikerült. Kinéztem magamnak ezt a szakaszt, amikor néhány hete edzettem, és most sikerült megnyerni, óriási. Igazán jól megy nekem a Touron, sikerült bekerülnöm a jó szökésekbe, úgy, ahogy Thor… Azt hiszem a verseny két norvégja jobb formát nem is mutathatna.

Reuters
  Fotó: Reuters

Ma terveztem a támadást, de nem akartam ellőni a puskaport, örülök, hogy bevált a taktika. A cél előtti lejtmenet nagyon technikás volt, de elég jól ismertem. Megnéztem videón ma reggel, mielőtt kiszálltunk a buszból, és úgy éreztem, minden kanyart ismerek és ez sokat segített. Felfelé a saját tempómat akartam hajtani, majd megcsinálni a lejtmenetet egyedül, és egy nagyszerű győzelmet sikerült aratnom. Csodálatos Tour ez Norvégia számára, bár csak ketten vagyunk itt, mégis szereztünk négy szakaszgyőzelmet, és ez óriási.

Reuters
  Fotó: Reuters

Thomas Voeckler: Próbáltam támadni az utolsó hegy tetején, és a lejtőn elmenni, de háromszor is elmértem egy kanyart. A harmadiknál nagyon nagy szerencsém volt, mert le kellett ugratnom egy körülbelül egy méter magas lépcsőről. Így időt veszítettem, és ha maradok veszteg, a favoritok csoportjában érkeztem volna, de túl sokat akartam… Tegnap ismerkedtem a határaimmal. Ma ismerkedtem a határaimmal a lejtőn.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Ismét norvég siker, Contador bepróbált
Fantasztikusak a norvégok az idei Tour de France-on, a jövő nagy sztárja, Edvald Boasson Hagen sem akart lemaradni Thor Hushovd mögött, s miután a világbajnok tegnap duplázott, ma, a 17. szakaszon a Sky versenyzője is...
Tovább a teljes cikkhez »