Kasztíliai körverseny: ismét Bos a Boss

Szerző: shLétrehozva: 2010. április 15. 19:06
A Vuelta a Castilla y León körverseny második, Burgos és Palencia közötti, 209 kilométeres szakaszának sprintbefutóján ígéretéhez híven ma is a holland erőgép, Theo Bos volt a leggyorsabb, ismét az ausztrál Graeme Brownt megelőzve.


A mai forgatókönyv azonban teljesen más volt, mint a tegnapi etapon, ahol a Cervelo csapata tökéletesen helyzetbe hozta az ex-pályamenőt. Ezúttal a Rabobank végezte a felvezetést, de a hollandon nem lehetett kifogni, egyszerűen ő a legerősebb a mezőnyben.

A mai szakaszon a hatalmas szélben egyébként egy mezőny-szakadás is borzolta a kedélyeket 17 kilométerrel a vége előtt, de az elöl maradt 22 bringás között ott volt Contador, Machado és Mencsov is. Hatalmas erőfeszítések árán egy üldözőbolynak sikerült felzárkóznia (Bos és Brown is köztük volt) így a hajrára már egy ötvenfős mezőny érkezett.

Az összetettben Bos vezet, annyi változás történt, hogy a hátul maradtak időhátrányt kaptak. Holnap viszont következik a királyetap, hegyi befutóval, ahol teljesen átrendeződik majd az állás, a hegyimenők kiosztják a súlyos perceket.

A 2. SZAKASZ EREDMÉNYE:
1. Theo Bos (Ned) Cervelo TestTeam 4:45:55
2. Graeme Brown (Aus) Rabobank  
3. Oscar Grau (Spa) Burgos 2016-Castilla  
4. Pablo Urtasun (Spa) Euskaltel-Euskadi  
5. Enrique Mata (Spa) Footon-Servetto  
6. Filipe Cardoso (Por) La-Rota Dos Moveis  

Az 1. szakasz összefoglalója