Theo Bos a leggyorsabb Kasztíliában

Szerző: shLétrehozva: 2010. április 14. 19:36
Úgy tűnik, kedveli Spanyolországot a pályabringásból végérvényesen országúti profinak álló egykori sprint-világbajnok. Theo Bos ugyanis beköszönt a Vuelta a Castilla y León körverseny első szakaszán, ezzel harmadik győzelmét szerezte idén a Murciai Körverseny 5. szakasza és a Clasica de Almeria után.


Burgos környékén, borult időben, a 157 kilométeres táv végén Bos csapata, a Cervelo kiválóan vezette fel a sprintet, a hollandot pedig nem egyszerű feladat kikerülni, Almeriában még Cavendishnek sem sikerült…

„Úgy döntöttünk, ma nekem dolgozik a csapat, sprintbefutón. A terv szerint az utolsó 25 kilométeren teljes sebességgel hajtottunk, hogy egyben maradjon a mezőny. Igazából nem éreztem magam szuper formában ma, fáradt voltam még vasárnapi Paris-Roubaix után. A végjátékra azonban jó pozícióba kerültem, majd a csapattársaim az utolsó kilométeren legelőre vittek, de én túl korainak tartottam ezt a pozíciót. Ezért hagytam, hogy a többi sprinter indítson, majd én is megkezdtem a hajrát. Brown tette rám a kereket, de nem tudott kikerülni, második lett. Holnap talán ismételhetek, valószínűleg sprintre érkezünk majd, megpróbálunk újra nyerni, miért ne?” – nyilatkozta Bos a befutót követően.

Alberto Contador a 19. helyen érkezett a mezőnnyel.

AZ 1. SZAKASZ EREDMÉNYE:
1. Theo Bos (Ned) Cervelo TestTeam 3:52:08
2. Graeme Brown (Aus) Rabobank  
3. Pablo Urtasun (Spa) Euskaltel-Euskadi  
4. Pablo Lastras (Spa) Caisse D`Epargne  
5. Filipe Cardoso (Por) La-Rota Dos Moveis  
6. Tiago Machado (Por) Team RadioShack