Így készül egy Colnago bringa a Tourra

Szerző: shLétrehozva: 2011. július 14. 09:16
A norvég Hushovdtól a francia Thomas Voeckler vette át vasárnap a sárga trikót, s ahogy az manapság már szinte kötelező, a legendás ruhadarab mellé hozzáillő bringa is dukál, még akkor is, ha két naptál tovább nem valószínű, hogy az Europcar versenyzőjén feszül majd a „maillot jaune”…


Mielőtt bárki azt hinné, hogy a sárga bringák minden ProTeam kamionjában előre be vannak készítve, hátha valaki sárgába öltözik, az alábbi képekből kiderül, hogy ez nem így van, s nem is olyan könnyű feladat egy nap alatt prezentálni Észak-Olaszországból egy sárga Colnagót.

A cambiago-i üzemben a hétfői pihenőnapon, hajnali 5-kor „estek neki” Voeckler C59-esének, a designterv hamar megszületett: letisztult sárga váz, a díszítést mindössze a feliratok, és az ülőcsövön elhelyezett kakas jelentik.

Colnago
  Fotó: Colnago

Voeckler is saját mérettáblázattal rendelkezik a gyárban, így nem jelentett gondot az egyedi geometria, a felkészített vázat reggel hatkor már útnak is indították a 320 kilométerrel arrébb található cascinai festőüzembe.

Colnago
  Fotó: Colnago

Az Europcar a Touron a C59 Colnagókat használja, ezen vázak esetében a nagy különbséget a szezon nagy részében használt M10-ekhez képest a muffos vázkialakítás jelenti, ami bármilyen egyedi méret legyártását könnyedén lehetővé teszi.

Colnago
  Fotó: Colnago

A Voeckler által preferált geometria egyébként egy 50-es sloping méret, egy centivel hosszabb felsőcsővel, mint a tradicionális méret, mondta el Alessandro Colnago, Ernesto unokája.

Colnago
  Fotó: Colnago

Délelőtt 11-re már le is fújták a sárga C59-et, s visszaszállították a gyárba, ahol ellátták a legfontosabb szerelékekkel: csapágyakkal.

Colnago
  Fotó: Colnago

Ernesto Colnago mester személyesen kísérte figyelemmel a folyamatot, ahogy az a világ legnagyobb presztízsű kerékpármárkájánál dukál.

Colnago
  Fotó: Colnago

Délután pedig már útnak is indították a kész C59-et az Europcar és Thomas Voeckler franciaországi szállása felé, vagyis a sárga Colnago 1500 kilométert utazott, mielőtt átadták volna a többszörös francia bajnoknak.

Reuters
  Fotó: Reuters

A legendás Colnago kerékpárok Magyarországon is beszerezhetők, bővebb információért KATTINTSON IDE!

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Voeckler győztes Colnago M10 bringája
Thomas Voeckler és az Europcar csapata idén is Colnago bringákon teker, ráadásul egyszerre két csúcsmodell is szolgálatot teljesít az istállóban, két 2011-es fejlesztés, a C59 és az M10, melyek közül az utóbbit mutatjuk most be,...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
A sárga trikós sárga Cervelo-ja a Touron
A regnáló országúti világbajnok Thor Hushovd egy szép ajándékot kapott a sárga trikó mellé, miután vasárnap a csapat időfutamot követően átvette az összetett vezetést. Egy vadonatúj Cervélo S5 aero mezőnybringát, sárga...
Tovább a teljes cikkhez »
 

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
A Sky új, bezöldült csodagépe a Touron
A cikkünkben látható két videó a brit WorldTour-gárda, a Team Sky vadonatúj kerékpárjait, a 2012-es Pinarello Dogma 2 gépeket mutatja be, melyek a Tour de France-on debütálnak Wigginsék alatt....
Tovább a teljes cikkhez »
 

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Tour de France játék csúcs Polar óráért!
Fokozódnak az izgalmak a Tour de France-on, holnap döntő hegyi szakaszra kerül sor, ahol először kaphatunk reális képet, ki nyerheti az összetettet. Holnap reggeltől egy csúcskategóriás, limitált szériás – Tour de France Edition...
Tovább a teljes cikkhez »