A sárga trikós sárga Cervelo-ja a Touron

Szerző: shLétrehozva: 2011. július 8. 12:05
A regnáló országúti világbajnok Thor Hushovd egy szép ajándékot kapott a sárga trikó mellé, miután vasárnap a csapat időfutamot követően átvette az összetett vezetést. Egy vadonatúj Cervélo S5 aero mezőnybringát, sárga díszítésekkel, melyek kiválóan illenek az összetett elsőséget jelentő mez színéhez.


Az S5 váz szettet az amerikai cég június végén mutatta be. Hushovd már a norvég bajnokságon is ilyennel ment (márkajelzés és logók nélkül), ahol 3. helyezést ért el.  A Cervélo igen nagy hangsúlyt helyezett a légellenállás csökkentésére, a váz gyakorlatilag időfutamon is megállná a helyét, mert több részletet örökölt a cég P4-es modelljétől, illetve szélcsatornában lett kifejlesztve mint pl. az F1-es autók.

A gyártó 5 fő pontban foglalja össze az S5 újdonságait. Ejtett alsócső; a légellenállás szempontjából figyelembe vették a kulacsok használatát; a nyereg vázcső kialakítás az időfutam bringákéhoz hasonló; a hátsó fék nem kerül az áramló levegő útjába, ugyanis a támvillák mögé „bújtatták” a féket; az aszimmetrikus láncvillák nagyobb merevséget és kisebb súly tesznek lehetővé.



A többi gyártóval ellentétben a Cervélo nem a komplett bringát festette sárgára, csak az eddig teljesen monokróm festést dobta fel sárga betétekkel.

A kiegészítők közül a bandázs és a fékváltókar gumi borítása pompázik sárgában, viszont a fi'zi:k Arione CX karbon nyergen megmaradt a szokásos piros „betét”, ezt igazán átszínezhették volna, legalább erre az alkalomra.



Hushovd a csapat által eddig is használt felszerelésekkel megy, a váltásért és a fékekért a SRAM cég Red szettje a felelős, acél keretes/kanalas első váltóval, és egy olcsóbb PG 1070 fogsorral.

A világbajnok Rotor 3D+ hajtóművet használ kerek lánctányérokkal, míg a kormányok közül egy klasszikus hajlítású 3T modellre esett a választása. A szintén 3T gyártmányú alumínium kormányszáron egy Garmin Edge 500 kapott helyet.

A Garmin-Cervélo versenyzői a szakasz jellegétől függően választhatnak a Mavic csúcskategóriás kerekei közül. A norvég sztár Shimano Dura Ace pedálokat használ, valamint bringáján megtalálható egy letakart márkájú láncleesés gátló.

Az S5 még a norvég bajnokságon  

videó: http://s5.cervelo.com/
forrás: http://www.cyclingnews.com/

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
A Sky új, bezöldült csodagépe a Touron
A cikkünkben látható két videó a brit WorldTour-gárda, a Team Sky vadonatúj kerékpárjait, a 2012-es Pinarello Dogma 2 gépeket mutatja be, melyek a Tour de France-on debütálnak Wigginsék alatt....
Tovább a teljes cikkhez »