Edzőversenyként indultam el a szombati szóbeli nyelvvizsgám utáni napon, a Szlovákiában megrendezett Central European Cup 3. fordulóján, Pravenecben. Szász Viktorral, aki a szupportőri szerepet töltötte be, Dósa Esztivel és a legjobb fotóssal és sofőrrel, Apuval utaztunk el.

Rövid, gyors pályával kellett megküzdeni, volt 4 technikás, kanyargós szakasz, amelyeket lankásabb emelkedők és tempós lejtők kötöttek össze. Az időjárás is kedvezett, talán túlságosan is meleg volt, de élveztem, hogy végre jó időben versenyezhetek.

 

A felnőttek után, kb. 2-kor rajtoltunk délután, a legnagyobb melegben, amit nagyon szeretek. A rajt után a 4. helyen húzódtam meg, kicsit szemlélődni, nem kapkodván, tudtam, hogy ráérek előzni biztonságosabb helyen, támadásszerűen. Ám egy srác kettővel előttem híbázott és egy katlanból kifele menet hátraesett. A katlan aljában mindenki összeakadt, nehéz volt kigubancolni a biciklim, de elsőként jutottam ki a kicsi a rakás játékból, és onnantól kezdve az elejétől a végéig a 2. helyen tekertem.

 

Élveztem a versenyt annak ellenére is, hogy elég fáradt voltam a tanulás miatt. A kimerültségnek viszont megvolt a hátránya, már ha erre foghatom az esésemet, de lenne még mire... A pályabejáráson és az első körben is ki lehetett kerülni egy hatalmas fatörzset, amit szlovák rendező barátaink átugrattatni kívántak, amely művelet, véleményem szerint, még a legjobbakon is kifogott. Ám a 2. körben meglepiszerűen lezárták a kerülő utat, így a másodperc töredéke alatt kellett eldöntenem egy 30-35 km/h-s sebességnél, hogy vagy átugratom a fatörzset vagy átrepülök rajta. Az első még esélyesebbnek tűnt, valószinű, jobban is jártam, hogy úgy estem el, hogy megpróbáltam átugratni, és utána a homokban landoltam, minthogy 360°-ot fordultam volna a vízszintes tömegközépponti tengelyem körül.

Szóval lényeg a lényeg, elestem, megütöttem a jobb oldalamat a medencémnél, ami most is fáj, de semmi komolyabb sérülés nem keletkezett rajtam, 1-2 karcolással megúsztam.  Hamar felpattantam és igyekeztem tovább, túlságosan is élveztem a versenyzést ahhoz, hogy elvegye a kedvem bármi is a biciklizéstől. Végig  tartottam a tempót, ennek gyümölcseképp a 2. helyen értem célba. Köszi Viktornak az itatást! Hétvégén Offenburg világkupa, most még erőt veszek magamon, és csütörtökön utazunk.

---> Képek itt! <---

További blogbejegyzések ITT.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
MTB sikereink a Közép-Európa Kupában
A Central European Cup 3. fordulóján, a szlovákiai Nagypónán Dósa Eszter (Vitalitás SE-Scott-Nutrixxion) próbálgatta a többnapos terhelést és a szombati Kellys Bakonyerdő Maraton után itt is megszerezte az abszolút győzelmet ...
Tovább a teljes cikkhez »