Evans törött könyökkel szenvedett ma!

Szerző: shLétrehozva: 2010. július 13. 22:03
A BMC csapat a Tour 9. szakaszának befutója után nem sokkal nyilvánosságra hozta, hogy a szakaszt sárga trikóban kezdő Cadel Evans törött könyökkel versenyzett.


Az ausztrálnak a bal könyöke sérült még a 8. etapon történt bukáskorkis repedés, de nagyon fájdalmas – mondta róla Max Testa, a BMC csapatorvosa. Evans a tegnapi pihenőnapon kereste fel óriási fájdalmai miatt a kórházat, ahol megállapították a törést.

„Evans kemény ember, de inkább kihúzzuk a rajtlistáról, mint hogy kockáztassuk az egészségét” – helyezte kilátásba az orvos a verseny esetleges feladását.

A BMC sportigazgatója, John Lelangue nyilatkozata szerint azért titkolták a törést, hogy minél inkább kézben tarthassa a csapat a versenyt, ne támadják az ellenfelek már korábban a sárga trikóst. „A Madeleine azonban olyan hegy, ahol nincs pardon.” – tette hozzá.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Evans: a sárga trikó sebezhetőbbé tett
Nagyot fordult a világ az ausztrál Cadel Evans-szel, vasárnap még a sárga trikónak örülhetett, ma pedig hasonló mélypontot élt át, mint amikor hajdanán, élete első Giróján elveszítette a rózsaszínű trikót. A világbajnok így...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Újabb dráma a Touron: Evans nagyhalála
Lance Armstrong elszállása után újabb nagy név betlizett a Tour de France-on, méghozzá a sárga trikós: Cadel Evans! Az Alpok királyetapján az összetettben a Contadorral csatázó Andy Schleck vette át a vezetést, és az idei...
Tovább a teljes cikkhez »