Evans: a sárga trikó sebezhetőbbé tett

Szerző: shLétrehozva: 2010. július 13. 20:08
Nagyot fordult a világ az ausztrál Cadel Evans-szel, vasárnap még a sárga trikónak örülhetett, ma pedig hasonló mélypontot élt át, mint amikor hajdanán, élete első Giróján elveszítette a rózsaszínű trikót. A világbajnok így nyilatkozott drámájáról:


Nyilván nem voltam azon a szinten, mint a Morzine-Avoriaz-i szakaszon. Volt azon a napon egy nagy bukásom a 6. vagy 7. kilométernél, és az elmúlt 48 órában folyamatosan annak a következményeit viseltem.

Ez egy olyan év, amikor két egészségügyi problémám is volt, a Giro alatt, és most megint, és nem vagyok a szokásos formámban. Rengeteg munkát teszek bele, és minden nap megszenvedek a bringán, de élvezem… De köszönettel tartozok mindenkinek, akik támogattak, akik jók voltak hozzám, Andy Rihs-től, a BMC főnökétől kezdve, akik hittek bennem az egész projekt során. Minden annyira jól ment, sajnálom, hogy tőlem ennyi tellett.

A győzelmi remények szempontjából ez a Tour véget ért, de meg kell nézni az eredményeket, csinálni egy analízist, természetesen azután sokkal jobban tudom majd elemezni a helyzetet. Volt egy igazán nagy balesetem a 8. szakaszon, és az nagyon sok energiámat felemésztette. Talán az én helyzetemben a sárga trikó még sebezhetőbbé tett.

Az egész csapat fantasztikusan hajtott – keményen – de én vagyok az, akinek be kell fejezni a munkát. Sebezhető voltam a hegyen, és ez nem a megszokott formám.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Újabb dráma a Touron: Evans nagyhalála
Lance Armstrong elszállása után újabb nagy név betlizett a Tour de France-on, méghozzá a sárga trikós: Cadel Evans! Az Alpok királyetapján az összetettben a Contadorral csatázó Andy Schleck vette át a vezetést, és az idei...
Tovább a teljes cikkhez »