EuroOne beszámolók, Parti győzelméről

Szerző: shLétrehozva: 2011. május 9. 22:00
Taktikai okok miatt ismét megosztva várta az elmúlt verseny hétvégét az EuroOne-Cube Pro MTB Team. A tagok egyik fele, nevezetesen Parti András és Juhász Zsolt Isztambulban állt rajthoz C1-es minősítésű olimpiai-krossz futamon, míg Bogár Gábor és Szatmáry András a magyar kupa futamnak számító C2-es minősítésű, Merida CST Pilis Kupán vett részt. Csielka Márk lázzal járó fertőzés miatt kényszerpihenőre kényszerült.


Isztambulban Parti András megszerezte idei második C1-es győzelmét, Juhász Zsolt problémái ellenére a 6. helyen végzett, így összesen elképesztő 78 UCI pontot gyűjtöttek csapatuknak és a nemzetnek a két legeredményesebb EOC versenyző.

Parti András a hazaérkezés után:

„Egy nagyon jó versenyen vagyok túl, már a start előtt is éreztem, hogy nagyon jók a lábaim, optimistán álltam a rajthoz. A lengyelektől tartottam egy kicsit, legfőképpen Marek Galinski-től, aki elég jól áll a világranglistán és ő a lengyel bajnok is egyben. A startom jól sikerült, egyből meglógtam a mezőny elejével, majd egy körrel később már csak ketten maradtunk a lengyel bajnokkal, de láttam, hogy ő is kezd megúszni néhol, ezért elég keményen megnyomtam a felfeléket, így le is szakadt. Innen már csak a sárban elég gyengén muzsikáló török versenyzők előzgetése volt a feladat. Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült itt is nyernem, főleg úgy, hogy nem is kellet olyan nagyon kihajtanom magamat. Ez további 60 UCI pontot jelent, ami nagyon jól jön az olimpiai kvalifikációban! Nem mellékesen óriási köszönet Csóka Gergőnek a segítségért, perfekt support volt!”

Juhász problémái ellenére is beért az abszolút 6. helyre, ami C1-es verseny lévén nagyszerű eredménynek számít, nem beszélve arról, hogy az első tíz helyezett legfiatalabbjaként tette mindezt:

"Az elmúlt edzések fáradalmai szerencsére nem gátoltak annyira, hogy így is sikerült a 6. helyen beérnem. Azt nem mondanám, hogy minden rendben volt, a szervezők nem igazán voltak a helyzet magaslatán. Össze-vissza szólítottak be mindenkit, az utolsó előtti körben megállítottak, mert juniornak néztek. Sajnos a 6 körös verseny 3. körében a nyergem is lehajlott, ennek ellenére örülhettünk, hiszen csapattársam Parti Andris megnyerte a futamot és a 6. helyemmel én is 18ponttal hozzájárultam az olimpiai kvalifikációhoz.”

Eközben Pilisvörösváron is ádáz küzdelem folyt az értékes UCI pontokért, amiből az EOC tagoknak is kijárt. Szatmáry András és Bogár Gábor a 6. és a 7. helyen végeztek az abszolút Elit mezőnyben. Előbbi az U23as kategória ezüst érmese is lett egyben:

„A rajtból sikerült elsőnek kilőnöm, majd terepre beérve az argentin bajnok állt az élre és már az első hosszú mászáson elkezdett ellépni tőlünk. Az első 3 kört a másik Protek-es sráccal és a szlovák Lamival nyomtam együtt. A negyedik körben kicsit megúsztam tőlük ekkor felért rám Blazsó Marci akivel újabb egy kört nyomtam együtt. Az ötödik körben egy nagytányérról leváltás után beszorult a láncom a középrész és a hajtómű közé, amit kb. egy percig kellett feszegetnem ahhoz, hogy kijöjjön. Sajnos ez alatt az idő alatt felért egy szlovák srác rám, aki az utolsó körben el is lépett tőlem. A versenyt végül az abszolút hatodik helyen sikerült befejeznem. A végére kicsit fejben is megrogytam, ráadásul az utolsó egy-két kört "merev villával" tettem meg, mivel a villámról lock-olt állapotában leugrott a lockout fedél, ez tovább nehezítette a dolgomat. A versenyt egyébként kifejezetten élveztem, jól mentek a mászások hála az elmúlt hetek kemény edzésblokkjainak és a szurkolótáboromnak.”- mondta az U23as ezüstérmes Szatmáry András

A korábbi sérülése óta újra formába lendülő Bogár Gábor a hazai pilisvörösvári versenyről e képpen vélekedett:

„A verseny reggelén elég borús, esős idő fogadott minket. Ez némileg elvette a kedvem a versenyzéstől, de dél körül már tisztult az idő és a délutáni rajt időpontjára még a nap is kisütött. Igaz még ekkor is csak mindössze 8 fok volt.  A hideg ellenére nagyon jól sikerült a bemelegítés, így a rajthoz már sokkal jobb hangulatban álltam, mint ahogyan a reggelem indult. A rajtom sokkal jobban sikerült, mint a legutóbbi versenyemen. Elég jó tempót sikerült felvennem és jól haladtam az esőtől felázott pályán, ami így tökéletes volt a versenyzésre. A harmadik körig tudtam tartani a jó tempómat, utána viszont némileg visszaeset a lendületem. Szerencsére ekkor már a mögöttem jövő versenyzők nem veszélyeztették a pozíciómat, mert kellő távolságban voltak. Igaz én sem jelentettem már senkire veszélyt az előttem haladók közül. Így végül a 7. helyen zártam az idei Pilis-kupát. Úgy vélem, hogy ez a verseny jó lendületet adott a következő edzésekhez és versenyekhez."

Az EuroOne-Cube csapat versenyzői legközelebb 22-én, jövő héten vasárnap állnak ismét rajthoz Angliában (Dalby Forest), világkupa futamon.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Parti győzőtt Törökországban, ponteső!
Az Euro-One versenyzője, Parti András nyerte az Isztambul mellett rendezett UCI C1 kategóriás hegyikerékpáros olimpiai-krossz futamot, értékes kvalifikációs pontokat szerezve ezzel a magyar nemzetnek, a hölgyek között Dósa...
Tovább a teljes cikkhez »