Eurobike - UMF: Freeride, Fun, Fixie...

Szerző: shLétrehozva: 2011. szeptember 17. 20:41
2012-re merészen bántak a színekkel az UMF háza táján, és természetesen most nem csak a neonzöldre gondolunk! Bár fekete, de annál figyelemre méltóbb az új UMF extrém-fixi – ilyen még nem volt… És soványabb kiadásban, VPP felfüggesztéssel 180 mm-t mozog jövőre a Freddy!


Fotó: Takács Tamás

Kezdjük is utóbbi bringával, ami a főhelyen pózolt az UMF standján az Eurobike-on, a Freddy Team Freeride géppel. Úgy tűnik, a műszaki újdonságokat látták el most visszafogott designnal, mert az új fixihez hasonlóan a Freddy Team is fekete.

A bringa lelke az átdolgozott VPP felfüggesztés, aminek hála nem hintalóként mozog a nagyrugóútas masina, hanem beletekerve hatékonyan visszük át az erőt a pedállal. Ráadásul fogyott is a Freddy, a váz rugóstag nélkül 3 kiló körül áll meg.

Takács Tamás
  Fotó: Takács Tamás

A további műszaki tartalmat tekintve Marzocchi 66 RC3 EVO T villa, 142x12 mm-es átütőtengely, Code fékek és könnyű alkatrészek jellemzik a Freddy Team-et.

Takács Tamás
  Fotó: Takács Tamás

Nem csak a Freddy-ken köszön vissza a Commodore 64 utánérzés, igazán óriási ötletnek tartjuk az elmés feliratokat a retro-karakterrel, nagy kérdés viszont, hogy a „mai fiatalok” tudják-e értelmezni a 20 évvel ezelőtti gépeink utánérzését???

Takács Tamás
  Fotó: Takács Tamás

Hát persze, hogy az extrém-street vonalon magára valamit adó gyártó palettáján szerepelnie kell egy street-fixinek, a Hardy MU minden bizonnyal népszerű lesz a világhódító útra lépő szakágat művelők körében!

Takács Tamás
  Fotó: Takács Tamás

A kormány körbeforog, sehol egy alkatrész, ami zavarná a trükköket, masszív váz, és kímélendő a hardware-t a fokozott igénybevétel miatt, fixihez képest ballonos külsők kerültek a bringára.

Takács Tamás
  Fotó: Takács Tamás

A Duncan, Hardy, és Brad BMX modellek kedvelői továbbra is számtalan felszereltség közül válogathatnak, és bővült a színpaletta, ahogy az elején is említettük. Érdemes végignézni UMF-fotógalériánkat: KATTINTSON IDE!

UMF-információ a hazai forgalmazó honlapján, IDE KATTINTVA érhető el. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Eurobike-Merida: megújulás minden téren
Bár a Merida két fő attrakciója 2012-re két XC/maraton versenygép, a 29-es Big Nine és a vadonatúj fejlesztésű felfüggesztéssel rendelkező fully, a Ninety Nine, a kiállítási standon egyértelműen kiderült, hogy az alacsonyabb...
Tovább a teljes cikkhez »