Contador szörfözik, Basso hegyet mászik

Szerző: shLétrehozva: 2010. december 4. 07:48
Ha tél, akkor csapatépítés a profi kerékpársportban, a csodálatos helyszíneken készült képeken keresztül bemutatjuk, hogyan csinálja ezt három első osztályú ProTeam: a Saxo Bank-Sungard, a Garmin-Cervelo és a Liquigas-Cannondale. Ami közös, mindhárman tele új igazolásokkal.


Fotó: Tim De Waele

A dán és az amerikai gárda meleg égövi helyszínt választott, A Bjarne Riis legénysége a második legnagyobb „kanárin”, Fuerteventura szigetén, míg Jonathan Vaughters csapata a Kajmán-szigeteken táborozott.

A Liquigas kilóg a sorból, Ivan Basso és Vincenzo Nibali gárdája a San Pellegrino hágó környékén tartja az első hivatalos csapatfoglalkozást, és játékos téli sportokkal dobják fel a munkát. A következő szezon céljainak meghatározása, a bringások versenynaptárának kialakításán és az újoncok integrálásán (akik nincsenek kevesen: tizenegyen) kívül szánkózás, túrázás, hegymászás szerepel az étlapon.

teamliquigas.it
Az olaszok a mínuszokat választották Fotó: teamliquigas.it

A Saxo Bank 62 fős kontingenssel foglalta el – már hagyomány szerint – Fuerteventurát, a versenyzőkön kívül a csapatvezetők és a teljes technikai személyzet részt vesz a csapatépítésen, amiben színes programok, szörf, kite, stb. szerepeltek.

Tim De Waele
Elméleti oktatás Fotó: Tim De Waele

A nemzetközi sportsajtó kerékpársporttal kapcsolatban mostanában jobbára csak Alberto Contador doppingügyétől hangos, ám a háromszoros Tour-győztes spanyol a tőle megszokott pókerarccal állta Tim de Waele fotóit, a kényes kérdésekkel próbálkozó újságírókat pedig Bjarne Riis csapatvezető nem kívánatos személynek nyilvánította, így olyan jó hangulatban zajlik az élet a táborban, mintha mi sem történt volna – legalábbis a képek alapján.

Lucas Gilman
Kerékpárrajongó hölgyek, íme két profi bringás, Hushovd és Farrar - nem a girhes szekcióból Fotó: Lucas Gilman

A Garmin-Cervelo a Karib-szigeteket választotta, s így Jonathan Vaughters csapatépítő tábora sikerült a legnyaralósabbra, bár ahogy ismerjük az amerikai mágust, a háttérben komoly munka folyhat. Hushovdék mindenesetre nyílt edzést tartottak, naphosszat pancsolnak a strandon, helikopterrel röpködnek, és így tovább. de elég a szóból, beszéljenek inkább a képek…

Több mint 30 kép a csapatépítő tréningekről IDE KATTINTVA!