Caprine Maraton Szilvásvárad vasárnap!

Szerző: shLétrehozva: 2010. május 27. 16:18
Az elmúlt hetek csapadékos időjárása sem gátolja a vasárnapi Caprine Maraton Szilvásvárad megrendezését. A hétvégi, 9. alkalommal kiírt bükki maratonnal rajtol a négy állomásból álló T-Mobile Top Marton sorozat újabb szezonja, a verseny előtt néhány nappal már 1410-en szerepelnek a nevezési listán. A május 30-ai viadalon a tavalyi felnőtt összetett legjobbak mellett a 2009-es csapat világranglista-első német Multivan Merida Biking Team svájci kerekese is rajthoz áll.


A szilvásváradi hegyikerékpár-verseny alkalmával a tíz órás rajt után 117-, 70- vagy 39 kilométeren, a Bükk legszebb részein tekerhetnek a kerékpárosok. A szolgáltatások között kerékpármosó, fürdő-lehetőség és chipes időmérés biztosítja a kényelmet és a pontos eredmény-nyilvántartást; a rajtszámok hátoldalán térkép lesz feltüntetve. A résztvevők pólót kapnak emlékbe, az energia-utánpótlást a frissítőállomásokon biztosítják a rendezők.

A német profi Multivan Merida Biking Team versenynaptárából már év elején kiderült, hogy idén is rajthoz állítanak néhány versenyzőt a T-Mobile Top Maraton sorozat első állomásán. A tavalyi Duna Martonon győzelmet szerző duó, a 2005-ös Európa-bajnoki nyerő páros, Hannes Genze és Andreas Kugler érkezett volna a versenyre, de csütörtökön a magyar meghívó levélben kapott tájékoztatást arról, hogy az Eb-ezüstérmes Kugler egyedül jön, mert Genze komoly hátproblémákkal küzd, speciális kezelésen kell otthon részt vennie. A hazai legjobbak közt láthatjuk a tavalyi felnőtt hosszú távú összetett győztes Blazsó Mártont és a női középtáv legjobbját, Dósa Esztert.

A rendezvény ezúttal is bővelkedik kísérőrendezvényekben. A T-Mobile Kerékpáros Természetjáró Túrát a Bükki Nemzeti Park Igazgatóságának idegenforgalmi szakembere vezeti. A 12 km-es, könnyen teljesíthető túra térítésmentes részvételéhez még bringát is kapnak az érdeklődők. Az útvonal a Szilvásváradot a Bükk-fennsíkkal összekötő egykori kisvasút nyomvonalán halad.

Nemes Róbert
  Fotó: Nemes Róbert

- Tavaly egy picit többen neveztek, ennek lehetnek gazdasági okai vagy akár az időjárással is kapcsolatba hozható, de 1410-en már szerepelnek a nevezési rendszerünkben. Mindhárom távot bejártuk szervező-társaimmal Pünkösd után, az útvonal végig biztonsággal bringázható volt. Mindent egybevetve, a pálya most sokkal jobban tekerhető, mint tavaly a maraton napján. Az elmúlt nagy esőzések következtében annyi történt: technikásabb lett. Van ahol kimosta a talajt a kövek közül, azokat felforgatta, kicsit rázósabb lett. A szilvási hosszútáv mindig is az ország legkeményebb maratonja volt, végigtekerni is igazi sportteljesítmény. Hogy a bringások hogyan teljesítik az előírt penzumot, azt honlapunkon, a szilvásváradmaraton.hu-n élőben közvetítjük majd. Érdekességként említem, hogy megbecsülésünk jeléül a győztesek idén egy igazán fényes éremmel térhetnek haza, minden aranyérmünk 24 karátos arannyal bevont érem – mondta elöljáróban Tarnai Csaba főszervező.

Képek a pályabejárásról: www.szilvasvaradmaraton.hu/page 

Bővebb információk: www.szilvasvaradmaraton.hu és www.topmaraton.hu

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Rajt előtt és után: műszaki dolgok
Feltételezzük, hogy aki benevez egy maratonra, nem egy nappal a verseny előtt kívánja megejteni a nagygenerált, tehát "egyben van" a bringája. Most tehát a rajt előtti teendőkről és az "éles" helyzetekről lesz csak szó. ...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Mit (ne) vigyünk magunkkal MTB maratonon
Az MTB maratonon induló bringások felszerelése nagyon különböző lehet, attól függően, hogy milyen távon indul, mennyire hajtja az eredménykényszer, milyen az időjárás, ésatöbbi. Nyilván egy ilyen cikk keretein belül nem...
Tovább a teljes cikkhez »
 

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Horror a Caprine Szilvásvárad Maratonon
Parti András és Bicskei Anna nyerték az extrém időjárási körülmények között lezajló Caprine Szilvásvárad Maratont, amely Magyarország legnagyobb kerékpáros tömegsport rendezvénysorozata, a T-Mobile Top Maraton első állomása. Bár...
Tovább a teljes cikkhez »