Bruyneel bocsánatkérése az UCI-bíróktól

Szerző: shLétrehozva: 2010. július 29. 10:20
A Radio Shack csapatfőnöke, Johan Bruyneel súlyosan megsértette a Tour de France záró szakaszán az UCI-bírókat, miután szabálytalannak ítélték a rákbetegekért folyó kampány jegyében áttervezett csapatmezeket.


A szabálytalanságért az UCI eljárást indított Armstrong csapata ellen, Johan Bruyneelnek pedig a sértésért is felelnie kell. A belga menedzser belátva hibáját, hivatalos bocsánatkérő nyilatkozatot tett közzé saját honlapján:

„ A Tour de France záró szakaszán (július 25-én, vasárnap) a Team Radio Shack a „Team 28” kampányával a jelenleg világszerte 28 millió rákbetegséggel küzdő embert támogatta. Megpróbáltunk ismertséget és támogatást szerezni a LIVESTRONG-missziónak, a speciális fekete mezekkel, 28-as számmal a hátukon. Amikor a verseny szervezői értesítettek, hogy a csapat nem versenyezhet ezekben a különleges mezekben, felháborodtam, hogy az üzenetünk nem érhet célba szerte a világon. Felháborodásomban feltettem egy elfogadhatatlan és a profizmushoz méltatlan üzenetet a Twitter mikroblogomra, az UCI-bírókra vonatkozóan („Nem kell ész hozzá, hogy versenybíró legyen valakiből, elég ha ismeri a szabályokat.” – a szerk.). Nem ez volt a megfelelő módja a helyzet megoldásának, és nem is ilyen példával szeretnék járni a csapatom, a családom és a szurkolók előtt. Megértettem a versenybírók döntését, és hivatalosan szeretnék bocsánatot kérni, amiért megbántottam az UCI képviselőit. Szintén szeretnék személyesen bocsánatot kérni az UCI elnökétől, Pat McQuaid-től a bejegyzésemért.

Köszönöm a folyamatos támogatásotok

Johan Bruyneel”

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Armstrong: bírság rák elleni kampányért
Lance Armstrong és csapata, a Team Radio Shack a Tour de France utolsó, gála-szakaszán egy különleges, fekete szerelésben jelent meg, amivel a hétszeres Tour-győztes alapítványára, a Livestrongra, a rák elleni küzdelemre...
Tovább a teljes cikkhez »