Blazsó és Dósa a Szilvást is megnyerték

Szerző: shLétrehozva: 2011. május 29. 18:25
Blazsó Márton (Bike Team Szeged) nyerte a jubileumi, X. Specialized Szilvásvárad Maratont, ráadásul új pályacsúccsal, 5 órán belüli idővel (4:46:09) teljesítette a 117 kilométeres távot. A hölgyek között – 77 kilométeren - Dósa Eszter (Vitalitás SE) tartotta nyerő formáját, hasonlóan Blazsóhoz, hiszen múlt héten a Bakony Maratonon szintén ők diadalmasodtak az első XCM kupafordulón.



Az elmúlt években már megszokott május végi esőzések az utóbbi napokban elkerülték a Bükköt, így a három távon induló másfél ezernyi bringás ideális körülmények között bringázhatott, ráadásul – de jó ilyet leírni – az erdészettel való jó kapcsolatnak köszönhetően a pálya jobb állapotban volt, mint valaha. Sok helyen végeztek karbantartást a döngölt utakon, és ez nagyban javította a biztonságos tekerhetőséget.

Tirszin János - Xiont.hu
  Fotó: Tirszin János - Xiont.hu

Blazsó remek idejét elmondása szerint gumiválasztásának is köszönhette – Nagyon alacsony mintázatú gumit használtam, kicsit csúszkáltam néha, de valamit valamiért… amúgy jó volt a verseny, nagyon élveztem. – nyilatkozta a közel húsz perccel nyerő szegedi bringás.

Abszolút eredmények:
Hosszú táv férfi:
1. Blazsó Márton - Bike Team Szeged
2.  Pintér Tamás - Cube-Csömör
3. Kis József - Merida Maraton Team 
Közép táv nő:
1. Dósa Eszter - Vitalitás SE
2. Módos Gabriella - Merida Maraton Team
3. Cseh Veronika - KTM - Erste Leasing
Friss fotógaléria a versenyről az X-iont oldalán, IDE KATTINTVA! 
Teljes eredménylista IDE KATTINTVA érhető el.