Benkó Barbit lenullázta egy bögöly...

Szerző: shLétrehozva: 2010. július 29. 19:02
Benkó Barbara terveit - aki a tervek szerint két hegyikerékpáros olimpiai-krossz világkupa futamon állt volna rajthoz - a champéry-i forduló után nem várt esemény húzta keresztül, aminek következtében meghiúsulni látszik az olaszországi verseny. Barbi komoly veszélybe került egy bögölycsípés miatt, története tanulságos lehet minden hegyikerékpáros számára, akik sokat tekernek hosszú kilométerekre a civilizációtól.



"Champéry után olyan érzésem támadt, hogy haza kell mennem, nem éreztem magam valami jól, plusz egyéb problémáim is voltak, de végül rávettem magam, hogy átmegyek Italiába és elindulok a következő Világkupán is. Sajnos bejöttek a megérzéseim, tegnap megcsípett egy bögöly pályajáráson és nekem nagyon erős allergiám van rá. Jártam 5 évig injekciós kezelésre is még kiskoromban, hogy ne legyek ilyen helyzetekben életveszélyben, de sajnos nem használt semmit…

Most is azonnal bedagadt a helye, majd pillanatok alatt az összes nyirokcsomóm megduzzadt, az egész testem hólyagos és kiütéses lett, 20 perc múlva meg már levegőt is nehezen kaptam, elkezdtem fulladni és a mellkasom is szorított. Az 5 db calcium injekció amit megittam semmit sem ért. Láttam a megrémült arcokat magam körül, de csak annyit tudtam mondani, hogy azonnal orvos kell nekem és hisztamin injekció. Kint van velünk az Euro-One-os sportigazgató, Dr. Simonyi Ákos is, Ő azonnal kocsiba ültetett és padlógáz a 30 km-re lévő kórházba.

Kaptam 3 infúziót, 6 órán át bent voltam a kórházban, de este hazaengedtek. Ákos és felesége, Éva végig velem voltak, nagyon szépen köszönöm a segítségüket, szó szerint az életemet mentették meg, örök hálám! Nagyon kedvesek voltak a kórházban is, Carlo doktor bácsi, akit kaptam nagyon jófej volt, gondomat viselte, gyakran rám nézett, nem csak amikor infúziót cserélt, pedig igen nagy pörgés volt a sürgősségin. Felírtak gyógyszert is, amit még 3 napig szednem kell és 2 injekciót is kaptam, amit még 2 napig be kell adnom magamnak. Az éjszakám sem volt felhőtlen, szorít még a mellkasom kicsit meg fáj a tüdőm, a végtagjaim is picit duzzadtak még, nem hiszem, hogy így rajthoz állok, nem érzem magam olyan állapotban.

Ráadásul a hisztamin, amit kaptam, és amit még adnom kell magamnak listás, így nem is indulhatnék szerintem, de azért meg fogom ma kérdezni a dopping orvost, amúgy is be kell mutatnom a kórházi jelentést, azon rajta van, hogy életmentő beavatkozás volt a tegnapi. Nem tudom, miért történik meg velem minden lehetséges rossz ebben a szezonban, de már nagyon várom a végét…! Köszönöm szépen még egyszer Ákos, hogy megmentetted az életem! Még most sem hiszem el, hogy nem sokon múlt az életem tegnap…
"