Benkó Barbi az életveszélyes vk-futamról

Szerző: shLétrehozva: 2010. július 27. 00:30
Benkó Barbara a hegyikerékpáros olimpiai-krossz világkupa sorozat 4. futamán, a svájci Champéryben állt rajthoz, és a 38. helyet szerezte meg, ami újabb 32 kvalifikációs pontot ért.


A brutálisan kemény pálya már a bejárás során szedte az áldozatokat, törtek a csontok a technikás letöréseken... A magyarok közül Barbin kívül Erdélyi Eszter volt ott a női mezőnyben, de nem tudta befejezni a versenyt.

A férfiaknál az Euro One Cube Team különítményéből Juhász Zsolt 2 kört, Csielka Márk, Bogár Gábor és Szatmáry András 4 kört kaptak a győztes svájci Florian Vogeltől.

Barbi beszámolója:

Az Euro-One-nal utaztam ki Svájcba. A hosszúra sikerült 1300 km-es út után 10 fok és szakadó eső fogadott minket az 1600 m magasan lévő szállásunkon Champéryben. Nem voltam tőle túl boldog, nem szeretek hidegben versenyezni és a sárból is elegem van idénre, de a durcázás nem segített a dolgon, így fel is hagytam vele és kezdtem beletörődni, hogy ez van...

Másnap pályajáráson szembesültem az eső hatásával: a pálya jelentős része járhatatlan lett, helyenként életveszélyes letörésekkel, ami nem is lenne baj, hisz ez lesz jövőre a VB pálya és szeretem is a technikás, nehéz pályákat, de most valahogy nem esett jól tologatni a sártól 25 kg-os bicajt. Szombat délutánra elállt az eső, amitől némileg javult a depresszióm, igaz melegebbet nem ígértek vasárnapra, de legalább napsütést és jó időt. A pálya nem sokat száradt a versenyre, de a szervezők egész éjjel dolgoztak rajta, hogy járhatóbbá tegyék, egész jól sikerült is.

Nekem nagyon tetszett a pálya egyébként, ami viszont iszonyú gáz volt, az a rajtkör. Kb. 3 km volt, de egyből az elején beszűkült egy egynyomos, technikás, gyökeres ösvényre, és ha beragadt az ember a rajtnál, akkor el is búcsúzhatott a jó helyezéstől, egy helyben álltunk, vártuk, hogy bejussunk az erdőbe, lökdösődés, esések, egymáson taposás, finom volt.  Velem is ez volt, a rajtnál nem bírt belépni a pedálba a csaj előttem, mindenki elment mellettünk.

Nem hiszem el, hogy mindig valami bénát fogok ki, pedig a 41-es rajtszámom igen előkelő rajthelyet biztosított. A rajtkör után ránéztem az eredményjelzőre és már azt láttam, hogy 3(!) perc hátrányom van az elsőhöz képest... Szuper, innen kezdődött az előzgetés, ami az első 3 körben egész jól ment, majd kezdtem érezni, hogy ez túl sok energiámba került és kezd végem lenni, pedig még 3 kör van...

Innen már csak végigszenvedtem, végül 36. lettem, U23-ban 5., ami nem rossz, de nem vagyok maximálisan elégedett. Igazság szerint fáradok már nagyon, sok volt a verseny, már csak jövő héten az Itáliai Világkupát kell kibírnom és kis pihi következik, alig várom, majd VB-re készülés. Köszönöm szépen a segítséget Tibinek és Anitának! Szombaton pedig szurkoljatok nagyon légyszi, újabb Világkupa Val di Sole-ban!

AZ ELIT NŐI FUTAM EREDMÉNYE:
1. Nathalie SCHNEITTER SUI 1:45:40
2. Eva LECHNER ITA 1:47:53
3. Willow KOERBER USA 1:48:09
4. Julie BRESSET FRA 1:49:04
5. Katerina NASH CZE 1:49:19
6. Esther SÜSS SUI 1:49:40
...
37. BENKÓ Barbara HUN 2:01:11