Benkó Barbi itt ragadt és ezüstöt nyert

Szerző: shLétrehozva: 2010. április 19. 07:54
A korábbi tervekhez képest – az izlandi vulkánkitörés miatti reptérzáraknak is köszönhetően – legjobb hegyikerékpárosunk, Benkó Barbara a magyar XCO kupasorozat első futamán, az ebike.hu Kupán állt rajthoz vasárnap Szlovákgyarmaton


Fotó: Takács Tamás

Az olimpiai pontszerző, C2 kategóriás versenyen a Rothaus Cube versenyzőnője technikai gondokkal küszködött, ám így is sikerült dobogóra állnia, a magyar szurkolók legnagyobb örömére.

(Az ebike.hu Kupa összefoglalójához KATTINTSON IDE!)

Barbara blogbejegyzése a versenyről:

„Abszolút nem bántam meg, hogy az iskola és a vulkánkitörés keresztbe húzta a terveimet és itthon kellett versenyeznem. A magyar szurkolók a legjobbak!:) Ahogy szurkoltatok, bíztattatok ebben az igencsak nemzetközire sikeredett mezőnyben nagyon-nagyon megdobott, iszonyú jól esett! Esküszöm, jobb volt, mint egy Világkupa húszezer tomboló nézővel.:) Köszönöm szépen a támogatásotokat, nagy megtiszteltetés ez nekem... Respect! Nem akartok Világkupákra is jönni?:)

Takács Tamás

Fotó: Takács Tamás

És akkor a verseny: a rajtom elég jól sikerült, az élre tudtam állni, de szorosan követett Erdélyi Eszter és Janka Stevkova. A 2. kör elején bedobta a láncot a hátsó váltó a küllők közé, nem tudtam kiszedni, rengeteg időt vesztettem, közben egyre idegesebb lettem, Janka is elment, Eszter is utolért. Végre kifeszegettem, majd még egyszer bedobta. És ezt minden körben megcsinálta egyszer. Bosszantó volt nagyon, mert jó erőben éreztem magam és éreztem magamban annyit, hogy végre Jankát is meg tudtam volna szorítani, de mindazonáltal ajándék ez a 2. hely ilyen technikai probléma után.

Takács Tamás

Fotó: Takács Tamás

Nagyon örülök neki, hogy ennek ellenére sikerült jót menni. Gratulálok a többi magyar lánynak is, nagyon szépen ment mindenki, sok pontot szereztünk! A fiúknál taroltak a lengyelek. Jövő héten első Világkupa Angliában a londoni olimpiai pálya tesztelésén, már ha a vulkán nem akciózik többet és felszállnak a gépek... Szurkoljatok nagyon légyszi vasárnap! Apunak nagyon szépen köszönöm a segítséget, top, mint mindig!”

(barbarabenko.hu)