Benkó Barbi az XCO bajnoki címről

Szerző: shLétrehozva: 2010. július 19. 22:09
Legeredményesebb hegyikerékpárosunk, Benkó Barbara, a vasárnapi Honda Éles XCO Magyar Bajnokságon „hozta a kötelezőt”, megnyerve az elit női címet. A német Rohaus-Cube versenyzője így értékelt:


Fotó: Takács Tamás

Rothaus-Cube-weekend!:) Wow, Patrik, a csapatfőnök teljes extázisban van. Teljesen jogosan, hiszen ennél szebb hétvégét nem igen kívánhatott volna. Hanna 3. lett a Német Bajnokságon, Felix nyerte az U23-at, ami a legkeményebb mezőny volt a németeknél, Alexandra megvédte a Svéd Bajnoki címét, én pedig a Magyart.

És ezzel még nincs vége, közben elkezdődött a Transalp, a világ egyik legrangosabb többnapos maratonja: a Norgaard-tesók a nőiben, Silvioék a masterben vezető trikóban, Heiko és Milena a mix kategóriában 2. helyen.

Takács Tamás
  Fotó: Takács Tamás

Nagyon gratulálok minden csapattársamnak, nagyon büszke vagyok rájuk, a maratonosoknak pedig még kitartás a hétre! Wow, szuper!:) De lássuk mi is volt itthon. Nekem ugye hazai pálya volt vörösváriként, de sajnos időhiány miatt csak utolsó héten ismertem meg a pályát, így nem igazán tudtam kihasználni az előnyeit. Különösképpen nem készültem a Bajnokságra, inkább a most következő 2 világkupára edzettem. Fáradtnak is éreztem a lábaimat egyből a rajt után, gondoltam is, na, szuper, pont hazai közönség előtt rosszul menni, de szerencsére sikerült a címvédés, nagyon örülök neki!

Apropó közönség, fantasztikusak voltatok, köszönöm szépen a sok bíztatást, gratulációt és azt, hogy kijöttetek, nagyon jól esett, legszívesebben mindenhová magammal vinnélek Titeket!:) Főleg azt a két srácot, azt hiszem Bringabandás mezben voltatok hátul a lefelében, hát Ti voltatok a legkomolyabbak, köszi!:)

Takács Tamás
  Fotó: Takács Tamás

A rajt után egy fél kört Eszterrel mentem, majd a felfelé tetején azt vettem észre, hogy már nincs mögöttem, innen már a saját tempómban mentem végig. A pálya nekem nem feküdt különösebben, nem szeretem az ilyen egybe hosszú felfeléket, de hát mindenkinek ugyan az volt, itt kellett jól menni, a lefelé viszont gyors és élvezetes volt, kellett tudni kezelni a bringát. Nagyon boldog vagyok a címvédés miatt és a csapatnak is nagyon örülök, sikerült megköszönni Patriknak azt a sok-sok mindent, amit értünk tesz!

Most 2 nagyon kemény hétvége következik: most hétvégén Világkupa Champéry-ben (SUI), majd Val di Sole-ban (ITA). Szurkoljatok majd nagyon légyszi! Gratulálok a PCCC-nek a kiváló szervezéshez és minden régi-új Bajnoknak! Köszönöm szépen a segítséget Apunak, Ákosnak és Larrynek, királyok voltatok, mint mindig!:)

Takács Tamás
  Fotó: Takács Tamás

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Ismét Parti az olimpiai-krossz bajnok!
Pilisvörösváron a Pilis Cross Country Club rendezte vasárnap a hegyikerékpárosok olimpiai számának magyar bajnokságát. A Honda Éles XCO Magyar Bajnokságra 19 kategória mintegy 200 kerekese nevezett. A felnőtt férfiaknál a két...
Tovább a teljes cikkhez »