Az EuroOne jól debütált a vk-sorozatban

Szerző: shLétrehozva: 2011. augusztus 22. 22:49
Szombaton, Olaszországban lezárult az idei olimpiai-krossz világkupa-sorozat, melyben előkelő helyen végeztek az EuroOne-Cube kvótafutói. Parti András Val di Sole-ban elért 39. helyezésével, a 44. helyen zárta az XCO World Cup 2011. összetett elit ranglistáját. Az U23-as mezőnyben 38. helyen végzett Juhász Zsolt, aki az előkelő 18. helyről várhatja a folytatást tavasszal. Parti András és Juhász Zsolt értékelik a hétvégét:


„Nem sok időt töltöttem otthon az elmúlt két hétben, hiszen már szerdán reggel útra keltünk Val di Sole-ba, hogy az idei utolsó világkupán szépítsünk. Mindenképpen javítani szerettem volna a múlt heti világkupa után, ahol sajnos elpártolt mellőlem a szerencse. Jól éreztem magam a verseny előtt, ismét minden optimális volt egy jó futamhoz.

A rajtom ezúttal nem sikerült jól, mivel nem sokkal a rajtpisztoly eldördülése után, egy bukás alakult ki előttem, amit alig tudtam kikerülni. Szerencsére nem lettem részese, viszont az időveszteség következtében jó páran elmentek mellettem. Azonnal el is kezdtem a felzárkózást, a startkört már a 49. helyen abszolváltam. Ezt követően körről körre jöttem fel, jó erőben éreztem magam. A hat körös verseny talán negyedik körében jött egy kisebb holtpontom, de az itt megspórolt energia jól jött később az utolsó két körben. Oda is raktam magam a hajrára, az utolsó körben is javítottam pár helyet és ez a köröm lett a leggyorsabb is egyben. A célban sprintbefutóm volt a kör végén defektelő osztrák bajnok Markt Karl-lal, de sajnos már nem sikerült utolérnem, így a 39. érkeztem meg. Ez az eredmény egyben azt is jelenti, hogy az összetett világkupában a 44. helyen zártam.



Ha az év elején azt mondják nekem, hogy az sorozat végén a 44. leszek az VK. összetettben, örömmel kiegyeztem volna vele, de most mégis egy picit elégedetlen vagyok, mert ha a múlt héten nem gyűlik meg a bajom a technikával, akkor talán meglehetett volna a top 40 is, de persze felesleges feltételes módban beszélni. Természetesen nagyon boldog vagyok az elért eredményemmel és bízom benne, hogy jövőre még előrébb tudok majd végezni!
"- mondta Parti András a versenyt követően.



Juhász Zsolt a 18. helyről várhatja a folytatást – „Múlt heti erőtlenségem után, ezúttal végre éreztem magamban az erőt. Nem indult eseménytelenül a futam számomra, mivel a rajtot követő kanyarban összeakadtam egy másik versenyzővel és úgy dőltünk el együtt, akár a dominó. Gyorsan felpattantam, de így is elmentek kb. 30-an mellettem. Szerencsére a bringám egyben maradt, nem volt veszve még semmi, tovább harcoltam. A bukásom következménye később bosszulta meg magát, amikor a beszűkült utakon, meg-meg kellett állni a lassúbb versenyzők miatt. Előrébb sajnos nem tudtam sokkal kerülni, tartottam a pozíciómat, így végül a 38. helyen értem be a célba. A világkupa sorozatnak ez volt az utolsó állomása, pontot sajnos most sem szereztem, de az eddigi eredmények alapján a 18. helyen végeztem, amivel mindenképpen elégedett vagyok.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Benkó Barbi ír a világkupa sikerről
Benkó Barbi fantasztikus sikeréről ír, amihez hasonlóra még nem volt példa a magyar mountain bike sport történetében, a Focus M.I.G. színeiben második lett az U23 olimpiai-krossz világkupa-sorozat végén:...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Benkó Barbi második a vk-összetettben!
Benkó Barbara a negyedik helyen végzett a huszonhárom év alatti hölgyek között a mountain bike olimpiai-krossz világkupa sorozat zárófordulóján az olaszországi Val di Sole pályáján és teljesítményének köszönhetően megőrizte...
Tovább a teljes cikkhez »