A sárga trikós nem érti, hogy mehet így

Szerző: shLétrehozva: 2011. július 16. 20:57
A Tour de France összetett éllovasának járó sárga trikót viselő Thomas Voeckler nem csak a kerékpársport-rajongókat, de nyilatkozata szerint saját magát is nagyon meglepte a Pireneusokban nyújtott teljesítményével, hiszen gyakorlatilag alig veszített időt az összetettben!


A 32 éves többszörös francia bajnoknak nagyon fiatalon, még 2004-ben sikerült a bravúr, az ötödiktől a tizennegyedik szakaszig viselte a sárga trikót, de az egy teljesen más helyzet volt, a nagy hegyeken megkapta a „holdtöltét”

Most egy teljesen más Voecklert láthatunk, egy érett versenyzőt, aki tavaly és tavalyelőtt is szakaszt nyert a Touron, s számtalanszor bizonyította már, hogy a mezőny egyik legnagyobb küzdője. Élete versenyét futja, s ha így folytatja, nemhogy a legjobb francia lehet a Touron, de hosszú évek óta a legjobb eredményt hozhatja hazájának…

A sárga trikós így nyilatkozott a Pireneusok abszolválása után: "Hazudnék, ha azt mondanám, hogy arra számítottam, sikerül megőriznem a trikót, de sokkal bizakodóbb voltam, mint két napja a Luz Ardiden előtt. Ma, az utolsó emelkedőn igazán meglepődtem, hogy ott tudtam maradni végig a favoritokkal, iszonyú nehéz volt, de megértettem, hogy nekik is ugyanaz. Megpróbáltam mindent beleadni, és működött.

Nem álmokat szövögetünk, hanem próbáljuk végezni a munkánkat. Nagy meglepetés számunkra, hogy mi irányítjuk és kontrolláljuk a versenyt, nekem pedig, hogy ott vagyok a végén a legjobbakkal, de csendben kell maradnunk és végezni a dolgunk.

Az utolsó hegy előtt annyira fújt a szél, hogy azt mondtam magamnak: Maradj a favoritok kerekén és csak próbáld követni őket! Végül azt láttam, hogy nem voltak annyival jobbak nálam. Valahányszór támadtak, próbáltam menni. Amikor újra összeértünk, mindig lassabb volt a tempó, és képes voltam célba érni velük. Nagy meglepetés ez nekem, hogy nem igazán voltam lemaradva az esélyesektől.

Nehéz elhinnem, hogy a Pireneusok után rajtam van a sárga trikó, s szinte ugyanakkora előnnyel, mint a Pireneusok előtt. Nem tudom felfogni, ha ez így folytatódik az utolsó héten, ez hihetetlen egyszerűen, mint egy álom."

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Patthelyzet a Tour újabb hegyi befutóján
Nem lobogott a harci kedv az összetett esélyesekben a Pireneusok második hegyi befutóján, ami a sárga trikós Thomas Voeckler és a címvédő Alberto Contador malmára hajtották a vizet, miközben a belga Jelle Vanendert a Plateau de...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Péntekig Tour-játék a limitált Polarért
Péntekig tippelhetsz a 98. Tour de France első három helyezettjére, és tiéd lehet a csúcskategóriás, limitált szériás Polar CS500 kerékpáros óra! A Tour de France designnal ellátott komputert az nyeri meg, aki először találja el...
Tovább a teljes cikkhez »