KAPCSOLÓDÓ CIKKEK - "SPORT_TEMPLOM"
„F1-es autó légy, ne egy tragacs!” 2010. március 8. 12:11 VIDEÓVAL! A kyokushin karate nem anyámasszonysport, szó szerint testközeli élmény. Már amennyire azt lehet mondani arra, ha valaki jól eltalál egy gyaku tsukival, netán egy masszív combrúgással. A kyokushin karate ettől függetlenül természetesen nem az agresszív verekedők sportja, a kemény edzések kitartást igényelnek. A fő motívum: ismerd meg saját tested és elméd korlátait, majd lépd át azokat! A Sport Templomban szerencsére én megúsztam, pedig a 4. danos Fris Ferenccel beszélgettem.
 
Útmutatás, igazi karddal 2010. február 8. 15:20 A kenjutsu (ejtsd: kendzsucu) magyarul azt jelenti: kardvívás. A kenjutsu mélyebb, tradíciókra támaszkodó japán harcművészeti ág, amely személyiséget fejleszt és önfegyelemre tanít. Ha az ember kezében éles kard feszeng, ezen nem is csodálkozhatunk. Keglovics Attilával a Sport Templomban találkoztam, s ha már így esett, megkértem, vigyen el engem is egy kis időutazásra, mutasson utat nekem is – igazi karddal a kezében.
 
Ők a szeretet harcosai 2010. február 2. 10:27 A partner – és nem ellenfél! - erejét kihasználva békét teremtenek a világegyetemben, a belső harmóniát a gyilkolás helyett építő jellegű konfliktuskezelésre fordítják. Ők nem rombolnak, ők a lelki egyensúly elérésére, a folyamatos fejlődésre törekszenek – ők a szeretet harcosai. Legalábbis Makó Ferenc, a Sport Templom méltán elismert 4. danos oktatója ezt állítja azokról, akik az aikidónak szentelték életüket.
 
„Ez nem a megalázásról szól!” 2010. január 15. 10:49 Van úgy, hogy rád támadnak és nyakon vágnak, és sajnos van úgy is, hogy rád támadnak és nyakon vágnak. A két eset között azonban óriási a különbség. Valami ilyesmire világított rá Miskolczi Attila, a budapesti Sport Templom sokoldalú és szimpatikus igazgatója. Még mielőtt valaki teljesen bolondnak tartana szeretném elmondani, hogy nem vagyok az, sőt, a tapasztalt harcművész számtalan olyan dologgal engedett utamra, amitől egy kicsit még bölcsebbnek érzem most magam.
 
A Sport Templom megér egy misét! 2009. november 27. 08:59 Amikor a keleti kultúra az izomlázzal találkozik, amikor a jóleső testmozgás az újjászületés érzésével kapaszkodik össze: a Sport Templom egy önmagában véve különleges létesítmény a főváros szívében. Egy hely, ahol felekezeti és vallási hovatartozástól függetlenül testi és lelki békére lelhetsz.