KAPCSOLÓDÓ CIKKEK - "PHILIPP_PETZSCHNER"
Verekedés a US Openen - videó! 2010. szeptember 3. 11:53 Egy nagyszájú fiatalember és egy idős bácsi verekedése okozott nagy feltűnést a US Open csütörtök esti programjában a torna korábbi döntőse, Novak Djokovics és a német Philipp Petzschner találkozóján. A két férfi egy szóváltást követően esett olyan hevesen egymásnak, hogy mintegy 20 ezer néző szeme láttára több széksorral lejjebb landoltak, a csetepaté idejére pedig a mérkőzés is félbeszakadt. A rendbontókat végül a biztonsági szolgálat kikísérte az arénából, így mindenki nyugodtan nézhette végig, amint a harmadik kiemelt szerb három szettben gyűri le a wimbledoni páros bajnokot
 
Szenved Nadal, de versenyben van 2010. június 26. 20:00 Sorozatban a második ötszettes csatáját nyerte a világelső Rafa Nadal a wimbledoni bajnokság hatodik versenynapján, a német Philipp Petzschner ellen fordított 1-2-es játszmaállásról (6:4, 4:6, 6:7, 6:2, 6:3). A mallorcai a negyeddöntőbe jutásért a francia Paul-Henri Mathieu-vel mérkőzik hétfőn. Játszmavesztés nélkül jutott a legjobb 16 közé a svéd Robin Söderling, a nőknél a Clijsters-Henin csúcstalálkozó után újabb rangadó jött össze, a címvédő Serena Williams Sarapovával találkozik a negyedik fordulóban. Kiesett a fehérorosz Viktorija Azarenka és az olasz Flavia Pennetta, a junioroknál győzelemmel mutatkozott be Babos Tímea és Zsiga Máté.
 
Tenisz, Bécs: a selejtezőből induló Petzschner diadalmaskodott 2008. október 12. 17:37 A világranglista 125. (!) helyén álló Phillip Petzschner nyerte a 674 ezer euró összdíjazású bécsi férfi keménypályás tenisztornát, miután a döntőben legyőzte az esélyesebb francia Gael Monfils-t.