Tenisz, Bécs: a selejtezőből induló Petzschner diadalmaskodott

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 12. 17:37
A világranglista 125. (!) helyén álló Phillip Petzschner nyerte a 674 ezer euró összdíjazású bécsi férfi keménypályás tenisztornát, miután a döntőben legyőzte az esélyesebb francia Gael Monfils-t.


A német játékos mindössze négy nyert ATP meccsel futott neki a tornának, de már az elején jelezte, hogy illik komolyan venni, hiszen az első fordulóban rögtön a viadal első kiemeltjét, a svájci Stanislas Wawrinkát búcsúztatta.

 

Ezt követően Hernych, Moya és Lopez sem okozott gondot, így következhetett a döntő a francia játékos ellen. Monfils nem tudott igazi ellenállást kifejteni, Petzschner összességében sima meccsen szerezte meg élete első ATP tornagyőzelmét.

 

„Hihetetlen érzés, mindig is arra vágytam, hogy a legjobb 100 közé kerüljek”- nyilatkozta az újságíróknak a mérkőzés után, amikor arról faggatták, hogy a hétfői világranglistán már 50 hellyel előbbre sorolják.

 

Philipp Petzschner a Nisikori Kej és Gilles Simon után a harmadik olyan teniszező idén, aki a selejtezőből indulva képes tornagyőzelmet aratni. 

 

BÉCS, 674 EZER EURÓ ÖSSZDÍJAZÁS, DÖNTŐ
Petzschner (német)- Monfils (francia, 8.) 6:4, 6:4