KAPCSOLÓDÓ CIKKEK - "JULIEN_ABSALON"
Újabb olimpiai helyszínt mutattak be! 2011. augusztus 1. 12:23 Készen áll a hegyikerékpárosok részére a londoni olimpiai-krossz pálya, ahol tegnap rangos tesztversenyt tartottak világsztárok részvételével, végül is totális Orbea-siker született, az olimpiai-címvédő, francia Julien Absalon nyerte a férfiak, a kanadai kanadai Catharine Pendrel pedig a hölgyek futamát.
 
Mennyit köszönhet Absalonnak az Orbea? 2011. január 17. 16:41 A BBC televíziós csatorna honlapján érdekes elemzés jelent meg a francia olimpia bajnok Julien Absolon és az ORBEA márka kapcsolatáról, hogyan segített az évekig szinte verhetetlen olimpiai-krossz versenyző a kerékpármárkának.
 
Botrányosan zárult a hegyikerékpáros vk 2010. augusztus 30. 12:16 A világbajnokság előtt egy héttel került sor a hegyikerékpáros világkupa sorozat utolsó futamára Windham városában (08. 28. USA), sajnos azonban az olimpiai szám elit férfi összetett győztese, a svájci Nino Schurter nem örülhetett felhőtlenül sikerének, ugyanis az utóbbi évek egyeduralkodó sztárja, a francia Julien Absalon „jóvoltából” (aki az egész szezonban a svájci mögött „kullogott”) a Nemzetközi Szövetség 5000 svájci frankra büntette Schurtert szabálytalan mezhasználatért.
 
Absalonnak kevés volt a 10 fokozat... 2009. szeptember 6. 11:09 Az XCO világkupa élmezőnyben szinte mindenki a duplatányéros hajtóművet használja a triplával szemben, így idén már bemutatták az első gyárilag is 2x10 sebességesnek tervezett MTB XC alkatrészcsaládot, a Sram XX-t. Persze a legjobbak mindig könnyíteni akarnak a legkönnyebben is, így tett a francia Julien Absalon is. Ha behúzta volna a győzelmet a canberrai VB-n, most a „zseniális ötletről” beszélnénk, így csak bemutatunk egy lehetséges opciót áttételkiosztásra, ami azért VB dobogót ért…
 
XCO VB: legyőzték a legyőzhetetlent! 2009. szeptember 5. 14:27 A svájci Nino Schurter az új hegyikerékpáros olimpiai krossz világbajnok! A 23 éves versenyzőnek sikerült megvernie a kétszeres olimpiai bajnok francia Julien Absalont, aki 2004 óta nem talált legyőzőre számára fontos versenyen.
 
Sziklák, sár, bukások a kanadai XCO-VK-n 2009. július 27. 10:39 A kanadai olimpiai-krossz világkupa forduló elit férfi versenyszámát a francia olimpiai bajnok, Julien Absalon nyerte, akit csak a spanyol José Hermida tudott követni. A hazaiak versenyzője, Geoff Kabush és a svájci Ralph Naef követték őket nagyobb hátránnyal. A csapatversenyben szokás szerint a Multivan-Merida gárdája volt a legjobb, tovább növelve előnyét az összetettben.
 
Kettős francia siker, Parti a 23. lett 2008. augusztus 23. 11:15 A franciák örülhettek a férfi mountain bike verseny után a pekingi olimpián, mivel első helyen Julien Absolon, a másodikon pedig Jean-Christophe Peraud ért be a célba. Előbbi versenyző ezzel megvédte olimpiai bajnoki címét. A magyar résztvevő, Parti András jól versenyzett, nem került körhátrányba, és végül a 23. helyen fejezte be a viadalt.