KAPCSOLÓDÓ CIKKEK - "DOHA"
Doha és Baku nem rendezhet olimpiát 2012. május 24. 10:10 Tokió, Madrid és Isztambul maradt versenyben, azaz ötről háromra csökkent azon városok száma, amelyek megrendezhetik a 2020-as nyári olimpiát.
 
Nyolcadik lett olimpiai ezüstérmesünk 2011. május 6. 23:03 A nyolcadik helyen zárt olimpiai ezüstérmes diszkoszvetőnk, Kővágó Zoltán az atlétikai Gyémánt Liga idei első, dohai versenyén.
 
Federer kirázta a kisujjából 2011. január 8. 17:51 Roger Federernek másfél óra sem kellett ahhoz, hogy térdre kényszerítse Nyikolaj Davigyenkót a dohai egymillió dollár összdíjazású férfi tenisztorna döntőjében, ezzel a viadal első háromszoros bajnoka lett. A korábbi svájci világelső harmadszor nyerte meg a tornát, amivel közelebb férkőzött a világranglistán Rafael Nadalhoz.
 
Ismét Serena nyerte a Williams-csatát 2009. november 1. 18:57 Tizenharmadszor győzte le nővérét, ennek köszönhetően az ismét világelső Serena Williams nyerte a női teniszezők 4,5 millió dollár összdíjazású WTA-világbajnokságát Dohában. A vasárnapi döntő két játszmás volt, Serena 85 perc alatt 6:2, 7:6-ra múlta felül Venust. Ráadásul a fiatalabbik Williams-lány veretlenül zárta a tornát, hiszen a csoportkörben három sikert aratott, Venust akkor három szettben verte.
 
Zvonarjova legyőzte a világelsőt Dohában 2008. november 7. 21:51 Harmadik meccsét is megnyerte a Fehér csoportban Vera Zvonarjova a Dohában zajló WTA-világbajnokság harmadik napján. Az orosz játékos ezúttal a világelső Jelena Jankovicsot verte 2:6, 6:3, 6:4-re, aki korábban szintén mindkét találkozóját megnyerte. Három szettben győzött Jelena Gyementyjeva a Serena Williams helyett beugró Nagyja Petrova ellen. Agnieszka Radwanska Ana Ivanovics helyett szerepelve diadalmaskodott.
 
Tenisz, világbajnokság: kialakult a nyolcfős mezőny Dohában 2008. október 25. 11:30 Az amerikai Venus Williams és az orosz Vera Zvonarjova is kvalifikálta magát a női teniszezők szezonzáró WTA-világbajnokságára, így teljessé vált a mezőny.