Federer kirázta a kisujjából

Szerző: shLétrehozva: 2011. január 8. 17:51
Roger Federernek másfél óra sem kellett ahhoz, hogy térdre kényszerítse Nyikolaj Davigyenkót a dohai egymillió dollár összdíjazású férfi tenisztorna döntőjében, ezzel a viadal első háromszoros bajnoka lett. A korábbi svájci világelső harmadszor nyerte meg a tornát, amivel közelebb férkőzött a világranglistán Rafael Nadalhoz.


Álomdöntővel rajtolhatott volna a 2011-es teniszév, ám a betegséggel küzdő Rafael Nadal könnyűnek találtatott a négy között Nyikolaj Davigyenkóval szemben pénteken.

Az orosz teniszező nem tudta megismételni remek teljesítményét a szombati döntőben, Roger Federer hetvenkilenc perc alatt véget vetett a csatának.

Már amennyiben csatának lehetett nevezni: a meccsen mindjárt 3-0-val indított a bázeli, és az is belefért, hogy 5-2-nél öt szettlabdát rontson – bár ehhez kellett egy foggal-körömmel harcoló Davigyenko is.

A volgográdi teniszező harci szelleme megmaradt a második felvonásban, és 4-4-ig fej-fej mellett haladt a svájcival. Ekkor azonban elbukta adogatójátékát, ami végezetesnek bizonyult. Egy gémmel később indulhatott is kezet rázni Federerrel.

A ranglista-második svájci 2005 és 2006 után nyert ismét Dohában, az első háromszor tornagyőztes lett a katari viadalon és valamelyest közelebb lopódzott a spanyol világelső Rafa Nadalhoz.

DOHAI ATP-TORNA, DÖNTŐ (kemény pálya, 1 millió dollár):
Federer (svájci, 2.)-Davigyenko (orosz, 5.) 6:3, 6:4

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Federeren nem múlik az álomdöntő
Idei első tornáján rögtön trófeáért meccselhet Federer, aki meggyőző teljesítménnyel verte a francia Tsongát egy óra huszonegy perc alatt Dohában pénteken. Egyetlen bréklabda elég volt neki a döntőbe jutáshoz, 6:3, 7:6 (7-2)-re...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Lemosták Nadalt, Federer egyedül maradt
Nem tudott visszavágni a világelső Rafael Nadal az orosz Nyikolaj Davigyenkónak az egy évvel ezelőtti katari fiaskóért! Akkor a döntőben kapott ki (0:6, 7:6, 6:4), most már a fináléba jutásért szenvedett meglepő, már-már...
Tovább a teljes cikkhez »