KAPCSOLÓDÓ CIKKEK - "BODE_MILLER"
Vb-n bukott óriásit az amerikai kedvenc 2015. február 6. 17:06 Véget ért az alpesisí-világbajnokság a csütörtöki szuper-óriásműlesiklás során megsérült Bode Miller számára, akit a házigazda Egyesült Államok sportági szövetségének közlése szerint már meg is műtöttek.
 
Bode Miller csúcsra ért kombinációban 2010. február 22. 12:53 Lindsay Vonn arany és bronzérme, valamint Julia Mancuso két ezüstje már kiváló hangulatot teremtett az amerikai alpesi síválogatottban, de most aztán igazán ünnepelhetnek a keret tagjai és vezetői. A sportág különc zsenije, Bode Miller ugyanis végre megvalósította álmát, szuperkombinációban ugyanis aranyérmet szerzett a vancouveri téli olimpián. A sílövőknél is aranyakat osztottak, a férfiaknál Jevgenyij Usztjugov, míg a nőknél Magdalena Neuner diadalmaskodott az üldözéses számban.
 
Bode Miller befejezi a szezon végén? 2009. február 11. 22:25 Szinte bizonyos, hogy Bode Miller befejezi pályafutását az alpesi síszezon végén, ezzel korszakos egyéniség búcsúzna a lejtőktől. Az amerikai sztár szerdán beszélt a közeljövőt illető terveiről, és a visszavonulás sejtetése mellett azt sem zárta ki, hogy még elindulna a 2010-es vancouveri téli olimpián.
 
Vonn és Svindal a nap két világbajnoka 2009. február 9. 17:38 A férfi kombinációt és a női lesiklást rendezték meg hétfőn a franciaországi Val d’Isereben zajló alpesi sívilágbajnokságon. Utóbbin az amerikai Lindsey Vonn győzött, második aranyát begyűjtve. Előbbin a norvég Aksel Lund Svindal volt a legjobb, miután megnyerte a lesiklást, s előnyéből kilenc tizedet megőrzött a műlesiklásban is.
 
Defago borsot tört Miller orra alá 2009. január 17. 15:11 "Csak" a második helyen végzett a svájci Wengenben zajló lesikló Világkupa-versenyen Bode Miller, így nem szerezte meg sorozatban harmadik győzelmét
 
Alpesi sí, Világkupa, Levi: Jean-Baptiste Grange könnyed sikere 2008. november 16. 14:23 A francia világbajnoki bronzérmes Jean-Baptiste Grange (1:44.49 p.) nyerte az alpesi sí Világkupa szlalomversenyét a finnországi Leviben. A második helyen az összetett címvédője, Bode Miller végzett (1:45.28), a harmadik az osztrák Mario Matt (1:45.42) lett.
 
Új, nemzetközi szelek fújnak a lejtőkön 2008. október 24. 16:52 Nyolc hónapos szünet után kezdetét veszi a téli sportok szezonja, az alpesi sízők Világkupa-sorozata Söldenben rajtol a hétvégén, a nők szombaton, a férfiak vasárnap óriás-műlesiklásban mérik össze erejüket. Az olasz csapat vezetője, Claudio Ravetto szerint az egy évtizeddel előtt tapasztalható osztrák egyeduralom már a múlté, számos ország közelítette és előzte meg az alpi országot. Ékes bizonyítéka ennek, hogy az összetett Világkupában, mind a férfi, mind a női mezőnyben amerikai versenyző hódította el a trófeát az előző szezonban.