Bode Miller befejezi a szezon végén?

Szerző: shLétrehozva: 2009. február 11. 22:25
Szinte bizonyos, hogy Bode Miller befejezi pályafutását az alpesi síszezon végén, ezzel korszakos egyéniség búcsúzna a lejtőktől. Az amerikai sztár szerdán beszélt a közeljövőt illető terveiről, és a visszavonulás sejtetése mellett azt sem zárta ki, hogy még elindulna a 2010-es vancouveri téli olimpián.


„Biztos, hogy nem lesz könnyű a végső döntés meghozása. De már öt éve érlelődik bennem a befejezés. Végső soron, minden sportoló életében eljön az a pillanat, amikor azt mondja: elég volt” – mondta Miller.

A 31 éves, az átlagtól messze eltérő viselkedésű és felfogású klasszis pénteken óriásműlesiklásban, vasárnap pedig szlalomban áll rajthoz a Val-d'Isère-ben zajló világbajnokságon. Vagyis két esélye van arra, hogy javítson eddigi mérlegén.

„Valószínűleg nincs már olyan ember, aki meggyőzhetne arról, hogy érdemes még egy évig kitartanom és keményen edzenem. Az embernek mindig a szívére kellene hallgatnia. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy érzem a belső parancsot, amely hajtana az olimpiai szereplés irányába” – tette hozzá Miller.

A négyszeres világbajnok a 2002-es, Salt Lake Cityben rendezett olimpián ezüstérmes volt óriásműlesiklásban és kombinácóiban, négy évvel később azonban botrányos magaviseletével került az újságok címlapjára a torinói ötkarikás játékokon.

„Azt hiszem, hogy a vancouveri olimpia keveset veszít azzal, ha nem veszek részt. De még az is elképzelhető, hogy valaki mégis meggyőz az indulásról. Most valószínűtlennek tűnik, de ki tudja…”