Szávay megállíthatatlan: döntős Prágában

Szerző: shLétrehozva: 2010. július 17. 14:29
Szávay Ági a múlt heti budapesti címvédés után a prágai szintén 220 ezer dollár összdíjazású WTA Grand Prix-n is fináléba jutott, miután a cseh Lucie Hradeckát 1 óra 20 perc alatt 6:2, 6:4-re verte. A magyar lány sorozatban kilencedik mérkőzésén maradt veretlen, ami profi pályafutása leghosszabb győzelmi szériája. Némi meglepetésre a vasárnapi döntőben nem a svájci Patty Schnyderrel találkozik, mert a korábbi világranglista-7. a másik elődöntőben két sima szettben (6:2, 6:0) kikapott a cseh Barbora Zahlavová-Strycovától. Amennyiben Szávay vasárnap legyőzi a 24 esztendős plzenit, gyakorlatilag kvalifikálja magát a Balin rendezendő szezonzáró „kismesterversenyre". Mi több, az első számú magyar teniszező párosban is fináléba jutott, a román Niculescu oldalán egy román párost búcsúztattak.


 

Szávay először mérkőzött a cseh Lucie Hradeckával. A jelenleg a világranglistán 106. prágai lány pályafutása eddigi legjobb eredményét érte el az elődöntőbe jutással és a meccs statisztikája alapján ez látszott is teljesítményén.

Az első játszmában szinte példátlan módon százszázalékban hozta első szerváit, mégis négyszer elvesztette a saját adogatójátékát (mindössze hat pontot nyert adogatóként). Sajnos Szávaynak sem jelentett előnyt, ha szerválhatott, pedig ő is kitűnő, 87 százalékkal ütötte az első adogatásokat. Ennek ellenére viszonylag magabiztosan jutott előnyhöz.

A második szettben előbb 4:2-re vezetett, majd 5:3-nál a meccsért adogathatott, de csakúgy mint pénteken a szlovén Polona Hercog ellen, ezúttal is fogadóként tudta befejezni a csatát: 6:2, 5:4-nél az első meccslabdát értékesítve győzött. 

Szávay duplán örülhetett szombaton, mivel párosban is fináléba jutott, a román Niculescu oldalán a Dzshalevics, Pucsek kettőst gyűrték le a legjobb négy között.

PRÁGAI WTA-TORNA, ELŐDÖNTŐ (220 ezer dollár, salak):
Egyéni
Szávay (magyar, 7.)-Hradecká (cseh) 6:2, 6:4
Zahlavová-Strycová (cseh, 8.)-Schnyder (svájci) 6:2, 6:0
Páros
Szávay, Niculescu (magyar, román, 3.)–Dzshalevics, Pucsek (fehérorosz) 6:2, 6:3

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Szávay megint párját ritkította
Szávay Ágnes ellentmondást nem tűrően, sima két szettben legyőzte a szlovén Polona Hercogot a 220 ezer dollár összdíjazású prágai tenisztornán, így immár az elődöntőre készülhet. A fináléba egy hazai versenyzőn keresztül...
Tovább a teljes cikkhez »