Szávay megint párját ritkította

Szerző: shLétrehozva: 2010. július 16. 20:25
Szávay Ágnes ellentmondást nem tűrően, sima két szettben legyőzte a szlovén Polona Hercogot a 220 ezer dollár összdíjazású prágai tenisztornán, így immár az elődöntőre készülhet. A fináléba egy hazai versenyzőn keresztül vezethet az útja.


Szávaynak az sem okozott hátrányt, hogy korábbi edzője, Kuhárszky Zoltán éppen pénteki ellenfelét készítette fel a prágai negyeddöntőre.

Hercog ugyanis nem igazán találta a magyar lány ellenszerét, aki röpke hetven perc alatt tett pontot a mérkőzés végére.

Az első szettben Szávay csupán egy játékot engedélyezett a szlovénnek, és bár a második felvonásban már kegyesebb volt hozzá, a lényegen ez mit sem változtatott.

A magyar hölgy már 5:3-nál megadhatta volna a kegyelemdöfését, ám elbukta adogatójátékát, hogy aztán a lehető leggyorsabban visszabrékelje Hercogot.

Az elődöntőben minden bizonnyal a cseh közönség ellenszenvével is meg kell küzdenie, hiszen a hazaiak versenyzőjével, Lucie Hradeckával csap össze.

Szávaynak igen sűrű lesz a szombati programja, hiszen amellett, hogy egyesben elődöntőzik, párosban is a fináléért száll harcba.

Amennyiben Hradeckán is átlép Szávay, megismétlődhet a múlt heti budapesti döntő, amelyen a magyar hölgy Patty Schnyderrel mérkőzött meg. A másik ágon ugyanis a svájci a cseh Zahlahovával találkozik Prágában.

 

PRÁGAI WTA-TORNA, NEGYEDDÖNTŐ (220 ezer dollár, salak):
Szávay (magyar, 7.)-Hercog (szlovén) 6:1, 6:4
Hradecká (cseh)-Medina Garrigues (spanyol, 5.) 6:4, 7:5
Zahlavová (cseh)-Larsson (svéd) 6:2, 4:6, 7:5
Schnyder (svájci)-Tatisvili (grúz) 2:6, 6:2, 7:5