Szafin kikapott, Kunyiciné a trófea

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 12. 17:46
Háromszettes vereséget szenvedett Marat Szafin az 1 millió 49 ezer dollár összdíjazású moszkvai keménypályás tenisztornán. A hetedik helyen rangsorolt oroszt a fináléban honfitársa, Igor Kunyicin verte meg hatalmas csatában.


 

MOSZKVA, FÉRFI KEMÉNYPÁLYÁS TENISZTORNA, DÖNTŐ:
Kunyicin (orosz) – Szafin (orosz, 7.) 7-6 (8-6), 6:7 (4-7), 6:3

 

A felek az első felvonásban nem nagyon bírtak egymással, ami némi meglepetésére is szolgált a kilátogató nézőknek, hiszen mindenki a papíron esélyesebb Szafin könnyed győzelmét várhatta.

 

Ennek ellenére Kunyicin nemcsak állta a sarat, de meglepetésre kihúzta az első szettben a rövidítésig, amelyben ha nem is könnyedén, de bedarálta rutinosabb honfitársát.

 

A folytatásban is teljesen egyenrangú ellenfélnek bizonyult a világranglista hetvenegyedik helyén álló orosz, annak ellenére is, hogy ebben a szettben már egyszer elvesztette az adogatását. Viszont egyszer megnyerte Szafinét, így ismét a tie break döntött, ezúttal ellenfele javára.

 

Ezután ahelyett, hogy a korábban a US Opent és az Australian Opent is megnyerő klasszis ahelyett, hogy megnyugodott volna, dekoncentrálttá vált. Brékhátrányba került, és ezután nem volt visszaút, Kunyicin 6:3-ra nyerte a játszmát, és ezzel megszerezte élete első egyéni tornagyőzelmét.