Rózsaszínben tért vissza Roger Federer

Szerző: shLétrehozva: 2010. augusztus 11. 09:53
Másfél hónapos kihagyást követően kétszettes győzelemmel tért vissza a korábbi világelső Roger Federer a Torontóban zajló 2,4 millió dollár összdíjazású férfi ATP 1000-es torna 2. fordulójában. Az új, rózsaszín szerelésében pályára lépő svájci a rutinos argentin Juan Ignacio Chelát búcsúztatta. Szetthátrányból fordítva nyert a Roland Garros-döntős Robin Söderling, míg az első számú amerikai, Andy Roddick betegség miatt lemondta szereplését.


A harmadik helyen kiemelt 16-szoros Grand Slam-bajnok Federer az első játszmában brékelőnyét eltékozolta és végül csak rövidítésben került előnybe, ám a második felvonásban már nem kegyelmezett és simán lépett tovább.

A torna 2004-es és 2006-os bajnoka az elmúlt másfél hónapot nyaralással és néhány szponzori megjelenéssel töltötte és amikor arról kérdezték, mi motiválja szinte minden létező trófea begyűjtését követően, összefoglalta további céljait:

„Nagyon szeretnék még vagy tíz Wimbledont, öt Roland Garrost, egyéni olimpiai bajnoki címet és Davis Kupát nyerni, amíg ez nem sikerül, nem teljes a pályafutásom" – viccelődött a világranglista első két helyéről hét év után kikerülő svájci.

„Kitűnő mérkőzést játszottam, mindig jó érzés hathetes kihagyás után győzelemmel visszatérni, jelenleg ez a legfontosabb, hiszen ilyen hosszú pihenőt követően nehéz azonnal visszarázódni" – elemezte a mérkőzést a világranglista-3.

A Federert Wimbledonban búcsúztató Tomas Berdych is a harmadik körbe lépett, másfél óra alatt felülmúlva az ukrán Szerhij Sztahovszijt.

A modern világranglisták 37 éves története során ezen a héten először nincs amerikai a legjobb tízben, a helyzet, ha lehet pedig tovább romlott számukra, hiszen Andy Roddick betegségre hivatkozva lemondta szereplését Kanadában.

A korábbi világelső múlt heti 3. fordulós washingtoni vereségét követően ugyanakkor azt nyilatkozta, fizikálisan nem érzi magát megfelelő állapotban, így ez állhat a távolmaradás hátterében.  

ROGERS CUP, TORONTO, 2,4 MILLIÓ DOLLÁR ÖSSZDÍJAZÁS, KEMÉNY PÁLYA, 2. FORDULÓ
Federer (svájci, 3.)-Chela (argentin) 7:6, 6:3
Söderling (svéd, 5.)-Gulbis (lett) 4:6, 6:4, 6:4
Berdych (cseh, 7.)-Sztahovszkij (ukrán) 6:2, 6:4