Nem sikerült a bravúr Szávaynak!

Szerző: shLétrehozva: 2010. március 27. 22:41
Sajnos beigazolódott a papírforma Miamiban, és elbúcsúzott a küzdelmektől Szávay Ágnes a 4,5 millió dollár összdíjazású kemény pályás WTA-torna harmadik fordulójában. Az első kiemelt Szvetlana Kuznyecova 6:2, 6:3-mal lépett át a magyar kiválóságon szombat este.


Volt miért visszavágnia Szávay Áginak Miamiban, korábban kétszer is elbánt vele Kuznyecova az Egyesült Államokban. A 2007-es US Open negyeddöntőjében nem adott sok esélyt a magyar lánynak, aki azt megelőzően a New Haven-i fináléban is megmérkőzött vele, de sérülés miatt feladni kényszerült a találkozót.

Azaz csak lett volna miért visszavágnia, de az első kiemelt Kuznyecova villámrajtot vett, 5:1-re elhúzott, innen már csak szépíteni tudott Szávay, és 6:2-re elbukta a szettet. Ellenállhatatlan volt adogatóként az orosz, mindössze négy pontot veszített.

A folytatás sem a világranglistán 27. magyar tervei szerint alakult, rögtön lebrékelte Kuznyecova. Kettő-nulláról még volt visszaút, és 5:2-nél is elvette ellenfele adogatását Szávay, de a következő játék után beadta a derekát. Tavaly egy körrel tovább, a negyedik fordulóig jutott, így újabb fontos WTA-pontokat veszít.

A férfiaknál óriási meglepetésről számolhatunk be, a címvédő Andy Murray két szettben veszített az amerikai Mardy Fish ellen a második fordulóban, hibát hibára halmozott, a beszámolók szerint élete egyik legrosszabb teljesítményét nyújtotta. Hétfőhöz egy hétre visszaelőzi a világranglistán ellenlábasa, Rafa Nadal, de az sem kizárt, hogy kiszorul a top négyből.

SONY ERICSSON OPEN, MIAMI, NŐK (kemény pálya, 4.5 millió dollár)
Női egyes, 3. forduló
Kuznyecova (orosz, 1.)-Szávay (27.) 6:2, 6:3

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Szávay Ági, ez tökéletes volt!
Szávay Ágnes játékot sem engedett az egykoron top 10-es ausztrál Alicia Moliknak, így mindössze ötven perc alatt, 6:0, 6:0-val ütötte tovább magát a Miamiban zajló, 4.5 millió dollár összdíjazású keménypályás női tenisztornán a...
Tovább a teljes cikkhez »