Nem jött össze Marosi Katinak a főtábla

Szerző: shLétrehozva: 2009. április 27. 18:22
A világranglista 50. helyén álló Cvetana Pironkova 2 óra 19 perces mérkőzésen legyőzte Marosi Katalint (153.) a selejtező harmadik fordulójában, így a magyar teniszező nem került főtáblára a 700 ezer dollár összdíjazású stuttgarti tenisztornán.


STUTTGART (700 EZER DOLLÁR), SELEJTEZŐ, 3. FORDULÓ:
Pironkova (bolgár)-Marosi Katalin 6:3, 3:6, 6:2

Tavaly a budapesti WTA-tornán Marosi 6:2, 7:6-ra múlta felül a bolgár játékost, ez önbizalmat adhatott a hétfői összecsapás előtt. A papírforma azonban Pironkova sikerét ígérte, sajnos jogosan. A rutinos magyar teniszező ugyan a találkozó harmadik játékában négy bréklabdát hárított, de a folytatásban a bolgár rivális került némi fölénybe.

A 6:3-as nyitó felvonást ugyanilyen folytatás követte, csak éppen fordulat következett. Marosi ugyanis alaposan belelendült, kevesebbet rontott, így egyenlített.

A döntő szettben aztán ismét Pironkova volt a jobb, így készülhet a főtáblás szereplésre.

Marosi kiesése után is szurkolhatunk még magyar teniszezőnek a stuttgarti tornán, lévén a világranglista 32. helyén álló Szávay Ágnes tagja az elitmezőnynek. Első ellenfele a rendkívül rutinos Szugijama Ai lesz, akivel tavaly kétszer is találkozott. Dohában 7.6, 6:0-ra nyert a 33 éve sjapán, míg Charlestonban a magyar klasszis győzött 7:5, 3:6, 6:4-re.